Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниНа День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці. Участь у традиційному кулінарному фестивалі узяли з два десятки харчівень міста. Вони представили оригінальні страви з ягодою. Смакували млинцями, варениками, пирогами, м’ясним рулетом, тортами і навіть полуничними суші. Черкаські майстри вкотре переконали відвідувачів заходу: полуниця – насолода смаку. Найсмачнішим журі видався торт Андрія Крижанівського. Його він виготовив у формі підкови. Цьогорічне свято підтримала почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська.

У сквері Богдана Хмельницького людно. У повітрі – запах випічки. На сцені глядачів розважають живі скульптури. Черкасці вчетверте насолоджуються кулінарними шедеврами із полуницею.
Олег Шемшур, відвідувач свята: «Стараємося скуштувати все, що можливо, бо вдома особливо не покуховариш».
Символічна ягода, кажуть учасники, доповнює не лише солодощі, а й страви з м’яса та риби. Цьогоріч увагу журі та гостей свята привертає полунична галявина із запеченим ягням.
Лариса Меженова, шеф-кухар ресторану: «Це дуже вдала ягода. Ми три роки готували щуку в полуничному соусі, виходило дуже смачно. Цього року придумали страву з ягням. Теж так смачно вийшло».
Тут юрба чекає на порцію величезного торта у формі полуниці. Фахівці черкаської кондитерської чаклували над ним усю ніч. Урешті, презентували десерт, вагою понад сто кілограмів. А кулінар-телевізійник Андрій Крижанівський цього року здивував тортом у формі підкови.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Хотів зіграти на ялинках, тоді розглядав ідею рогу достатку, звідси й виникла ідея золотої підкови Черкащини».

Полунична підкова розійшлася швидко. Черкасці не шкодували віддати за мить насолоди 15 грн. А журі не пошкодувало віддати свої голоси саме за цей кулінарний шедевр. Воно визнало торт найсмачнішою стравою цьогорічного фесту. Журі очолила почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, за підтримки якої і відбувся захід.
Алла Бучковська, відвідувачка свята: «Люди вийшли з хати, спілкуються, це вже добре».
І організатори свята на чолі з Валентиною Жуковською, і відвідувачі заходу переконалися: полуниця – це справді насолода смаку.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Погода на вихідні у Черкасах: свіжі ранки та сонячні дні, а з понеділка – зміни

Вихідні 6-7 вересня на Черкащині пройдуть під знаком антициклону. За прогнозами обласного центру гідрометеорології, у наш регіон надійде більш...

“Кривава” повня 7 вересня: коли і де побачити рідкісне явище

У ніч із 7 на 8 вересня 2025 року українці разом із мільйонами людей по всьому світу стануть свідками...

Цікаве:

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

Онлайн-кредитування в Україні: міф чи реальність безвідмовності?

У сучасному світі, де фінансові потреби виникають несподівано, онлайн-кредитування...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x