Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниНа День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці. Участь у традиційному кулінарному фестивалі узяли з два десятки харчівень міста. Вони представили оригінальні страви з ягодою. Смакували млинцями, варениками, пирогами, м’ясним рулетом, тортами і навіть полуничними суші. Черкаські майстри вкотре переконали відвідувачів заходу: полуниця – насолода смаку. Найсмачнішим журі видався торт Андрія Крижанівського. Його він виготовив у формі підкови. Цьогорічне свято підтримала почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська.

У сквері Богдана Хмельницького людно. У повітрі – запах випічки. На сцені глядачів розважають живі скульптури. Черкасці вчетверте насолоджуються кулінарними шедеврами із полуницею.
Олег Шемшур, відвідувач свята: «Стараємося скуштувати все, що можливо, бо вдома особливо не покуховариш».
Символічна ягода, кажуть учасники, доповнює не лише солодощі, а й страви з м’яса та риби. Цьогоріч увагу журі та гостей свята привертає полунична галявина із запеченим ягням.
Лариса Меженова, шеф-кухар ресторану: «Це дуже вдала ягода. Ми три роки готували щуку в полуничному соусі, виходило дуже смачно. Цього року придумали страву з ягням. Теж так смачно вийшло».
Тут юрба чекає на порцію величезного торта у формі полуниці. Фахівці черкаської кондитерської чаклували над ним усю ніч. Урешті, презентували десерт, вагою понад сто кілограмів. А кулінар-телевізійник Андрій Крижанівський цього року здивував тортом у формі підкови.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Хотів зіграти на ялинках, тоді розглядав ідею рогу достатку, звідси й виникла ідея золотої підкови Черкащини».

Полунична підкова розійшлася швидко. Черкасці не шкодували віддати за мить насолоди 15 грн. А журі не пошкодувало віддати свої голоси саме за цей кулінарний шедевр. Воно визнало торт найсмачнішою стравою цьогорічного фесту. Журі очолила почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, за підтримки якої і відбувся захід.
Алла Бучковська, відвідувачка свята: «Люди вийшли з хати, спілкуються, це вже добре».
І організатори свята на чолі з Валентиною Жуковською, і відвідувачі заходу переконалися: полуниця – це справді насолода смаку.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

У Черкасах відкрився Всеукраїнський турнір з дзюдо

Всеукраїнський турнір з дзюдо на підтримку Збройних Сил України відкрили у Черкасах. Про це повідомляють у департаменті освіти та...

На Звенигородщині чоловіка затримали за незаконний обіг зброї: справа дійшла до суду

Незаконний обіг зброї на Черкащині став підставою для передачі до суду обвинувального акту щодо жителя Звенигородки. Про це повідомляють...

Цікаве:

Лушпиння від картоплі не йде у смітник, а працює на майбутній врожай

Багато господинь викидають лушпиння від картоплі, навіть не здогадуючись,...

Порівняння технологій енергонезалежності та поради для власників приватних осель

Розглянемо основні рішення, які вже використовуються українськими домогосподарствами. Акумуляторні системи Інверторно-акумуляторні...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x