Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб

На Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб

На Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб. Без жодних штучних домішок. Із власноруч вирощеного зерна. Хлібний цех «Екоферма» в с.Тіньки на Чигиринщині – єдине на весь район підприємство із виробництва запашних паляниць. Бо хлібокомбінат, який працював у козацькій столиці, розвалився разом із Радянським Союзом. За допомогою новоствореної пекарні її власники прагнуть наситити українські магазини якісними продуктами харчування. Тому що останнідля вітчизняного ринку – велика рідкість.

Олексій Хуторний, кореспондент: «Раніше «Чигиринський хлібокомбінат» був одним із найпотужніших підприємств району. Зараз же про те, що тут виготовляли хліб, нагадує лише ось цей малюнок».

А ще якихось декілька десятків років тому це підприємство виготовляло близько 20 тонн борошняних виробів. Люди навіть працювали у три зміни. Однак після розвалу Союзу хлібокомбінат просто-на-просто порізали на метал. І лише нещодавно місцевий підприємець взявся виправити ситуацію.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Це свіжий гарячий хліб. Бачите, як пар іде. Хліб випечений із вищого сорту борошна. На вигляд як батон, але це хліб. Він ні чим не гірший, аніж батон, який продають у супермаркетах».

Олег Островський пишається створеною ним пекарнею. Близько місяця жителі Чигирина можуть їсти власний хліб. Увесь цикл створення запашних паляниць – від вирощування зерна й до випікання в печі – під пильним оком спеціалістів. Бо якість продукту тут – перш за все.

Юлія, працівник пекарні: «Він – екологічно чистий. Тут немає ніяких ні добавок, ні домішок. Це все робиться руками. Борошно, дріжджі, вода, маргарин, сіль і цукор – більш нічого».

Однак унікальність чигиринського хліба не тільки в його інгредієнтах.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Люди, які працюють у нас на хлібозаводі, вкладають частинку своєї душі, частинку своєї енергії, своєї усмішки. Тому хліб, який ви бачите, він приємний. Він випромінює таку енергетику. Його хочеться взяти й почати відразу їсти».

У майбутньому підприємство «Екоферма» планує розширити виробництво – випускати не лише борошняні вироби, а й екологічно чисту олію та інші продукти.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Такі пекарні ми плануємо відкрити в кожному районному центрі. Щоби кожен із них, як раніше при комунізмі, мав свою пекарню. Це, по-перше, свіжі, якісні товари. По-друге, вони дешевші: не треба витрачати гроші на перевезення, а це лягає на собівартість хлібини. А по-третє – це робочі місця й соціальна захищеність цих же жителів».

Окрім того, «Екоферма» обіцяє створити Асоціацію фермерів, щоб допомагати та захищати інтереси дрібних сільгоспвиробників.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

На Черкащині попрощаються із захисником, якого вважали зниклим безвісти

У Тальному прощатимуться із захисником України Анатолієм Олександровичем Вороною, який загинув у боях на Харківщині. Про це повідомили у...

Як відбувається легалізація праці на Черкащині

На Черкащині продовжують боротися з нелегальною оплатою праці та виплатами «в конвертах». За даними Головного управління ДПС у Черкаській...

Цікаве:

Два перевірені сорти картоплі підкорюють врожайністю і смаком

Щороку ці два сорти стабільно дають великі врожаї навіть у різних кліматичних умовах...

Як часник, цибуля та імбир впливають на серце: що потрібно знати

Тріо популярних продуктів — часник, цибуля та імбир — можуть зміцнювати серце,...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x