Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб

На Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб

- Advertisment -

На Черкащині відкрили пекарню, де виготовляють екологічно чистий хліб. Без жодних штучних домішок. Із власноруч вирощеного зерна. Хлібний цех «Екоферма» в с.Тіньки на Чигиринщині – єдине на весь район підприємство із виробництва запашних паляниць. Бо хлібокомбінат, який працював у козацькій столиці, розвалився разом із Радянським Союзом. За допомогою новоствореної пекарні її власники прагнуть наситити українські магазини якісними продуктами харчування. Тому що останнідля вітчизняного ринку – велика рідкість.

Олексій Хуторний, кореспондент: «Раніше «Чигиринський хлібокомбінат» був одним із найпотужніших підприємств району. Зараз же про те, що тут виготовляли хліб, нагадує лише ось цей малюнок».

А ще якихось декілька десятків років тому це підприємство виготовляло близько 20 тонн борошняних виробів. Люди навіть працювали у три зміни. Однак після розвалу Союзу хлібокомбінат просто-на-просто порізали на метал. І лише нещодавно місцевий підприємець взявся виправити ситуацію.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Це свіжий гарячий хліб. Бачите, як пар іде. Хліб випечений із вищого сорту борошна. На вигляд як батон, але це хліб. Він ні чим не гірший, аніж батон, який продають у супермаркетах».

Олег Островський пишається створеною ним пекарнею. Близько місяця жителі Чигирина можуть їсти власний хліб. Увесь цикл створення запашних паляниць – від вирощування зерна й до випікання в печі – під пильним оком спеціалістів. Бо якість продукту тут – перш за все.

Юлія, працівник пекарні: «Він – екологічно чистий. Тут немає ніяких ні добавок, ні домішок. Це все робиться руками. Борошно, дріжджі, вода, маргарин, сіль і цукор – більш нічого».

Однак унікальність чигиринського хліба не тільки в його інгредієнтах.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Люди, які працюють у нас на хлібозаводі, вкладають частинку своєї душі, частинку своєї енергії, своєї усмішки. Тому хліб, який ви бачите, він приємний. Він випромінює таку енергетику. Його хочеться взяти й почати відразу їсти».

У майбутньому підприємство «Екоферма» планує розширити виробництво – випускати не лише борошняні вироби, а й екологічно чисту олію та інші продукти.

Олег Островський, директор фермерського господарства «Екоферма»: «Такі пекарні ми плануємо відкрити в кожному районному центрі. Щоби кожен із них, як раніше при комунізмі, мав свою пекарню. Це, по-перше, свіжі, якісні товари. По-друге, вони дешевші: не треба витрачати гроші на перевезення, а це лягає на собівартість хлібини. А по-третє – це робочі місця й соціальна захищеність цих же жителів».

Окрім того, «Екоферма» обіцяє створити Асоціацію фермерів, щоб допомагати та захищати інтереси дрібних сільгоспвиробників.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах заявили про шахрайські схеми збору коштів на одному із маршрутів

У Черкасах приватний перевізник ТОВ "Епітранс" порушив умови інвестиційного договору. Він самовільно зняв/вимкнув валідатори оператора е-квитка, компанії "СТТ", та...

Очищують чаші і запускають воду: у Черкасах стартував сезон фонтанів (ВІДЕО)

У Черкасах запускають фонтани. У системах проводять очищення чаш, перевірку обладнання та тестування. Повідомляють у КП «Черкасиводоканал». Працівники «Черкасиводоканалу» вже...

Цікаве:

Компенсація тим, хто надав житло переселенцям: як працює програма «Прихисток»

Програма «Прихисток» передбачає надання компенсації за безоплатне забезпечення  тимчасовим...

Чи вплинуть весняні заморозки на урожай на Черкащині – коментар агронома

Нестабільна весняна погода внесла свої корективи в плани аграріїв...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас