Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниМ'ясо ставить цінові рекорди

М’ясо ставить цінові рекорди

М’ясо ставить цінові рекорди. Місяць тому за кілограм свинини на черкаських ринках просили 35-40 гривень. За найкраще сало продавці правили десятку. Тепер таких цін на ринку годі й шукати. Там за кілограм гарного битка чи ошийка просять щонайменше 55 гривень або навіть всі 60. А ціни на сало зросли більш аніж удвічі. Чи на цьому й усе, чи буде ще дорожче – дізнавалася Наталя Кириленко.

У м’ясному павільйоні прилавки ломляться від товару. А покупців тут можна злічити на пальцях. Й ті довго придивляються до м’яса. Ось ця пані розраховувала придбати два кілограми. Та до таких цін була не готова. За кілограм гарного битка чи ошийка вже просять щонайменше 55 гривень або навіть всі 60.
Покупець: «Пенсионерам очень тяжело, просто не мысленно, минимальная пенсия 700 гривен, за них можно купить 10 килограмм мяса. У меня приехали родственники из Франции, у них минимальная пенсия 1000 евро. 3 евро стоит килограмм хорошего мяса».
Продавцям нові цінники теж не до душі. Говорять, втрачають навіть постійних клієнтів. Бо для їхніх гаманців м’ясо задороге. А зробити його доступнішим, виправдовуються торговці, не можуть. Жива вага здорожчала в закупці. Кілограм на початку року коштував 10 гривень. Тепер – 15-18.
Любов, продавчиня: «Ви бачите людей немає зараз. Ми стараємося продати, людина все-таки годує нас. Кому треба, то купляють, це в того День народження, там хтось народився, там хтось помер. Люди дуже хочуть купити хорошого домашнього м’яса».

Людмила, продавчиня: «Кричать, плюються, але купують, бо виходу немає. Все одно дешевше, ніж ковбаса, яка з хімією».

Сало теж не пасе задніх. Воно зросло в ціні більш ніж удвічі. Місяць тому за нього продавці правили десятку. Тепер таких цін тут годі й шукати. За національний продукт просять 20 гривень, а то і всі 30.

Покупець: «Уся продукція зараз подорожчала, але сало – це такий продукт… Свиней годувати треба, а це гроші».
Чого так стрімко здорожчала свинина – пояснюють в обласному управлінні агропромислового комплексу.
Анатолій Чернецький, заступник начальника управління АПК ОД: «Головні причини здорожчання свинини – це підвищення цін на зерно, які є основною складовою раціону годівлі свинею, цін на енергоносії. Також підвищено ціни на оренду земель. Усі ці складові, безумовно, впливають на собівартість свинини».
Посадовець запевняє: на цьому ціновий галоп і спиниться. Та містяни віри не ймуть. Мовляв, від ринку можна чекати чого завгодно. Бо свинарство нині не вигідне: навіть за теперішніх цін затрати фермерів перевищують прибутки.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

У Золотоноші сталася смертельна ДТП: загинув водій легковика

У Золотоноші сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинув водій легковика, ще двоє пасажирів зазнали травм. Про це повідомляє поліція...

На Черкащині через суд повертають землі ландшафтного парку «Трахтемирів» до природно-заповідного фонду

Природно-заповідний фонд Черкаської області є важливою складовою екологічної мережі України. Він забезпечує збереження та функціонування Галицько-Слобожанського (лісостепового) широтного та Дніпровського...

Цікаве:

Лушпиння від картоплі не йде у смітник, а працює на майбутній врожай

Багато господинь викидають лушпиння від картоплі, навіть не здогадуючись,...

Порівняння технологій енергонезалежності та поради для власників приватних осель

Розглянемо основні рішення, які вже використовуються українськими домогосподарствами. Акумуляторні системи Інверторно-акумуляторні...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x