Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркащани не знають міри алкоголю

Черкащани не знають міри алкоголю

Черкащани не знають міри алкоголю. Особливо у святкові дні. Медики б’ють на сполох: кількість госпіталізованих у цей період людей із діагнозом «алкоголізм» зростає на 15-20 %. А кожен третій із тих, хто «не розрахував» зі спиртним, потерпає від отруєння. Як не стати заручником алкоголю та не перетворити свято на горе – в черговому сюжеті циклу «На замітку».

Цей чоловік потрапив у Черкаський обласний наркодиспансер із діагнозом «алкоголізм». Таких, як він, сьогодні в закладі ще 70. І це тільки початок, кажуть лікарі. Попереду ще поминальні дні та травневі свята.
Анатолій Борозенець, головний лікар Черкаського обласного наркологічного диспансеру: «Я просто боюся, що в нас не вистачить ліжок. Але, звичайно, нікому відмовляти не будемо».
Причину такого аншлагу лікарі пояснюють просто: люди безмірно вживають спиртне. Як результат, кількість госпіталізованих із діагнозом «алкоголізм» у ці дні зростає на 15-20 %. Проте, кажуть лікарі, від вживання алкоголю страждають і ті, в кого залежність зовсім не сформована. Здебільшого, ці люди потерпають від отруєнь.
Геннадій Соловйов, завідувач першого наркологічного відділення: «Если при употреблении алкоголя человек почувствовал опьянение, нужно резко прекратить пить, попить много жидкости и вырвать».
Потім лікарі радять вивести токсини з організму. Неабияк стане в нагоді зелений чай або міцна кава. Допоможе і фітотерапія. За порятунком можна піти і в аптеку, і на базар. Марія Кузьмівна торгує лікарськими рослинами вже не один рік. Каже: ледь не щодня їй доводиться давати поради черкасцям, як позбутися похмільного синдрому чи оговтатись від отруєння алкоголем.

Марія Кузьмівна, продавець лікарських рослин: «Треба наварити 2 літри підмаренника, випити та виблювати».
Допоможуть і відвари звіробою, ромашки, календули, також суміші листя чорниці, барбарису, малини й ожини. Про цілющі властивості рослин, що виводять токсини з організму, говорять і дієтологи.
Олена Івахницька, дієтолог СПА «Райский уголок»: «При первых признаках нужно выпить отвар шиповника или чай».
Після виведення токсинів лікарі радять відновити сили організму. Наприклад, випити склянку кефіру чи бананово-молочного коктейлю. Ці напої допоможуть компенсувати втрачені поживні та мінеральні речовини, як магній і калій. Також усунуть нудоту та нейтралізують надлишок кислоти у шлунку. Якщо ж усі процедури вам не допомагають і в «післясвятковий» день у вас виникає потреба похмелитись – це перший тривожний сигнал.
Похміллю, як і будь-якій проблемі, легше запобігти. Існують прості правила, як прокинутися ранком після застілля з «легкою» головою. Не можна змішувати різні алкогольні напої.

Геннадій Соловйов, завідувач першого наркологічного відділення: «Закуска должна быть жиросодержащая. Например, селедка, масло. А не конфеты, огурчик, хлеб. Нужно правильно питаться».
У черкасців свої секрети успішного застілля.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Наловив на 120 тисяч: на Черкащині судитимуть риболова

Житель одного із сіл Канівської громади незаконно наловив риби на майже 120 тисяч гривень, Смілянська прокуратура скерувала до суду...

Черкаська прокуратура повернула громаді землі ботанічного заказника

Черкаська прокуратура через суд повернула громаді майже 12й га землі, зокрема частину ботанічного заказника "Пташині острови" та земель водного...

Цікаве:

Як правильно вибрати жіночі ботфорти для різних випадків

Жіночі ботфорти вже давно стали незамінною частиною гардероба сучасної...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x