НовиниЧеркасиЧеркаська художниця створила шедевр із шолома вбитого окупанта (ВІДЕО)

Черкаська художниця створила шедевр із шолома вбитого окупанта (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаська художниця Ольга Курська розмалювала вже багато артефактів війни. Витворами мистецтва стають тубуси, скрині з-під снарядів, захисна амуніція. Повідомляє власкор ВІККА

Ольга Курська

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Тут зображені соняшники, як символ тих квітів, які проростуть на могилах окупантів.

Пробиту пострілом плитоноску Ольга Курська розмалювала квітами. Чимало відпрацьованих артефактів війни черкаська художниця перетворила на арт-об’єкти. 

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Я вже навчилась за цей рік розписувати всі округлі форми, тому що це і РПГ, і гільзи, і тубуси й футляри. Я вже навчилась переносити малюнки й розписувати. Це геть інше бачення треба мати — і перспектива, об’єм, і пропорції — ніж на площині.

Ще від початку антитерористичної операції українські військові привозили Ользі Курській власні трофеї. Просили розписати. Мисткиня прохання охоче виконувала. Адже розуміє: такі речі дуже важливі для бійців. 

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Воно для нього несе якийсь емоційний зв’язок. Він там не вибирав, що красивіше, чи уламок, чи гільза, чи ящик. Він взяв, те що зміг вивезти і воно йому на згадку залишається.

Центральною роботою авторської виставки Ольги Курської стало жовто-блакитне серце. Пані Ольга відвідувала військового у шпиталі. Захисник віддячив особливим чином. 

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Він дістав цей невеличкий уламок… деякі залишилися в його тілі і їх неможливо звідти витягти. Сказав, що передає мені для мого творчого проекту. 

Шматок металу невдовзі став осердям нового витвору мистецтва. 

Ольга Курська

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Народилася оця картина, яка стала центральною в експозиції. Це жовто-блакитне серце кожного українця, яке б’ється на червоному тлі із чорними квітами.

Деякі зі своїх робіт Ольга Курська присвятила творчості художниць, чиє мистецтво постраждало від російського нападу. Цей Боривітер на кришці від ящика для набоїв запозичений зі знищеної мозаїки Алли Горської. 

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ

Пташка. За мотивами художниці Алли Горської — художниці-монументалістки 60-десятниці, яку в свій час вбило НКВД. У Маріуполі були розтрощені її монументальні роботи.

Ольга Курська

Більшість робіт на артефактах війни художниця передає військовим або волонтерам. Наприклад, оцей шолом, який не вберіг від смерті окупанта, спрямують на благодійні потреби. Продаватимуть скоріше за все, через аукціон у соцмережах — щоб зібрати гроші на підтримку ЗСУ. При цьому є можливість викупити шолом до виставлення на торги. 

АННА САКУН, ПРЕДСТАВНИЦЯ ГО «TALAN.UA»

Це вже другий шолом ліквідованого окупанта, який потрапляє до рук нашої організації. Його нам надала волонтерка Алінка Гончарук — 118 бригада наша ТРО. Арт-об’єкт, який може стати окрасою чиєїсь колекції або на подарунок комусь за кордон.

Олеся Омельченко, Іван Дуда, Телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x