БлогиМи "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ

Ми "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ

-

- Advertisment -

До уваги автовласників! Від сьогодні ми "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління даїшників – "довідка-рахунок" – наказала довго жити!

Сьогодні, нарешті, склалися усі умови. Ліквідовано ДАІ, МРЕВ – створені Сервісні Центри МВС, змінено процедури – підготовлено купу підзаконних нормативних змін… І ось сьогодні вніс Постанову до Кабінету Міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів СКАСОВАНО!

Головна новина: тепер при оформленні автомобіля у Сервісному Центрі МВС продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу у будь-якому сервісному центрі України у присутності адміністратора, який засвідчить особи учасників угоди на підставі їх документів. Засвідчить – безкоштовно!

ПАМ'ЯТАЄТЕ ЯК БУЛО? ЯК ЖИЛА ЦЯ ГІДРА, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ПОСТІЙНЕ відрубування голів?!:

Я думаю, немає в країні автовласника, який би хоч раз не заплатив у ДАІ, крім обов'язкових платежів (близько 500 гривень), ще додаткову тисячу гривень спритній людині (не у формі). Ця людина дивилася документи, що засвідчують особи продавця і покупця і давала про це заповітну довідку на номерному бланку встановленого зразка та виготовленого на державному поліграфкомбінаті. Приватна особа продавала номерну державну довідку-рахунок за ринковою ціною, не зазначену в жодному нормативному документі. Але без неї ДАІ автомобіль не реєструвала!

А знаєте, де приватна особа брала номерні бланки суворої звітності? Так в ДАІ ж!

ДАІ замовляло номерні бланки "Довідка-рахунок" ДП "Поліграфкомбінат"Україна" і за собівартістю (донедавна – 29 грн.04 коп., а тепер і зовсім 12 грн) продавало ПРИВАТНИМ фірмам. І все відповідало законним порядкам і правилам…

Різниця у вартості – прибуток компанії. У компанію, зрозуміло, входило і ДАІ – по всій вертикалі, оскільки бланки безперебійно і у потрібній кількості отримували тільки ті фірми, які добре ділилися.

Гугл за 0,39 секунди знаходить 456000 пропозицій оформити довідку-рахунок. Вартість – від 599 до 2000 гривень. Час оформлення від 10 хвилин до півгодини.

Разом в середньому тисячу-півтори гривень З КОЖНОГО бланка!

При цьому, зрозуміло, не всі фірми отримували дозвіл ДАІ на право займатися цим захоплюючим бізнесом, а тільки "правильні"…

І все відповідало законним порядкам і правилам…

Ми садили у в'язницю, звільняли весь особовий склад МРЕВ – не допомагало…

Необхідні були тільки системні зміни у порядку – і ось сьогодні – свято – все готово!

Корупційна можливість обдирати автолюбителів через довідки-рахунки – знищена як клас!

Від сьогодні для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо:

– підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому (!) Сервісному Центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов'язкові платежі, встановлені законом;

– нотаріально засвідчити договір купівлі-продажу та надати його в будь-який (!) Сервісний Центр України. Оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

– для покупців нових автомобілів у салонах (в юридичної особи) достатньо надати в Сервісний Центр договір, засвідчений печаткою продавця і свої документи. Оплата обов'язкових платежів, встановлених законом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Арсен Аваков
Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x