БлогиЧеркаси – на межі техногенної катастрофи

Черкаси – на межі техногенної катастрофи

-

- Advertisment -

Маю констатувати сумний факт: Черкаси на межі техногенної катастрофи. На сьогодні понад 60 % каналізаційних мереж міста працюють нестабільно. З них – два головні колектори, якими транспортується 70 % стічних вод міста, по вул. Чигиринській та по вул. Гоголя знаходяться в аварійному режимі. За останні кілька років на них трапились широкомасштабні аварії, які вплинули на надійність системи водопостачання Черкас.

При відновлювальних роботах та при плановому обстеженні цих колекторів ми виявили руйнування верхньої частини колекторів по всій довжині, в окремих місцях залишилась лише арматура і наповнювач-щебінь. Порив трубопроводу можливий щомиті. І слід глянути правді в очі – з часом стан колекторів буде лише погіршуватись, адже "латання дірок" не є модернізацією. А місто, тим часом, щомиті очікує на чергову аварію.

Щоби Черкаси відновили систему водовідведення та провели капітальний ремонт колекторів, потрібна значна сума коштів, якої у комунального підприємства немає. Для вирішення цієї проблеми необхідно залучати інвестиції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергей Овчаренко
Сергей Овчаренко
директор КП "Черкасиводоканал"
- Advertisement -

Черкаські піротехніки розміновують деокуповані території (ВІДЕО) 

Черкаські піротехніки продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської та Миколаївської областей від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють на сторінці Обласного...

На Золотоніщині нетверезий водій збив мотоцикліста

У селі Софіївка Золотоніського району сталася аварія, в якій зіткнулися автомобіль "ЗАЗ Таврія" і мотоцикл "KAWASAKI". Про це повідомляє...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x