Новини на ВІККАВіККА-новиниВетерани журналістики

Ветерани журналістики

-

- Advertisment -

Цілий місяць у Черкасах вшановували ветеранів однієї із найдавніших професій. Журналісти ностальгували, влаштовували історичні фотовиставки та роздавали поради молодим колегам. Мовляв, раніше журналістика була не ремеслом, а творчістю. А із тими, хто формував громадську думку, влада рахувалася. До людей, які були у витоків черкаської журналістики, дослухалася Ольга Скорик.

У 44-му, сімнадцятирічним юнаком, Григорій Володимирович пішов на фронт. Тоді бути журналістом навіть не думав. Так розпорядилося життя.
Григорій Суховершко, ветеран журналістики: «Брав участь у бойових діях із японцями з 9 серпня до 6 вересня 1945 року. Був поранений, мене списали на стройову. У газету потрапив за наказом».
Пригадує: перша стаття теж була на військову тематику. Відтоді так і пішов по газетній справі. Працював редактором Драбівської та Городищенської районних газет. Був інструктором із преси в обкомі партії.
Григорій Суховершко, ветеран журналістики: «Зробили головним редактором газети «Молодь Черкащини». Дуже добре це пам’ятаю. Газета була хороша, зі мною працював Василь Симоненко три роки, з першого до останнього дня».
Писати вісімдесятичотирирічний Григорій Суховершко не припиняє й дотепер. Хоч зібрання святкове, та метри черкаської журналістики говорять про наболіле. Радять молодим колегам щонайдовше залишатися цікавими аудиторії.

Григорій Суховершко, ветеран журналістики: «Журналіст повинен кожну свою статтю будувати по-новому. Бо життя не схоже, і люди не схожі, і явища не схожі. А якщо журналіст стає, як чоботар, я проти цього. Журналістика – це творчість».
У залі Будинку вчителя на традиційну зустріч зібралося до півсотні ветеранів професії.
Сергій Томіленко, голова Черкаської обласної організації НСЖУ: «Це люди, які творили історію газети «Черкаська правда», які творили історію обласного радіо, обласного телебачення. Це дуже авторитетні люди. У свій час їхнє слово мало вагу».
Ініціатором заходу стала обласна спілка журналістів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x