Новини на ВІККАВіККА-новини«Ми – чемпіони! А ти?»

«Ми – чемпіони! А ти?»

-

- Advertisment -

Бути здоровим – просто. У цьому містян переконували учасники І Черкаського пробігу-2010. Участь у марафоні взяли понад двісті сорок бігунів. Серед них – як спортсмени, так і аматори. Причому різного віку. Бігуни долали три дистанції: один, шість та дванадцять кілометрів. Загалом же, це масштабне спортивне дійство присвятили Дню пам’яті людей, які померли від СНІДу. Більше про це – у сюжеті далі.

Свято спорту та толерантності. Так охрестили І Черкаський пробіг-2010. Кількість цьогорічних марафонців побила всі попередні рекорди. Взяти участь у пробігові зголосилися спортсмени та аматори від малого до великого. Емілія Святославівна – одна із найстарших учасниць. Їй – шістдесят шість. Аби пробігтися черкаськими вулицями – приїхала аж із Києва.
Емілія Жадан, учасниця марафону: «Я всю жизнь бегаю. Я и марафоны бегала, и 100 км бегала вокруг Одессы несколько раз и марафоны по всему миру бегала. 100 км я пробежала, 3 место среди женщин заняла. Мой результат – 11 час. 42 мин.».
А ось ця жінка – рекордсменка України з марафонського бігу.
Тетяна Кузіна, рекордсменка України з марафонського бігу: «В 2005 году я бежала в марафоне в Риме, где установила рекорд Украины, новый рекорд, который до меня продержался 17 лет. 42 км 195 м пробежала за 2 ч. 25 мин. и 44 сек.»

У сьогоднішньому марафоні через травму не бігтиме. Приїхала, аби пропагувати здоровий спосіб життя. Адже цьогорічний захід присвячений Дню пам’яті людей, померлих від СНІДу. Головний меседж організаторів: «Альтернатива є!».
Сніжана Бардась, Всеукраїнська мережа ЛЖВ: «Мы хотим сказать о том, что, независимо от каких-то заболеваний, проблем в жизни, финансового кризиса, ты дожжен бороться за свою жизнь. Сегодня люди с ВИЧ-статусом могут и имеют право жить до глубокой старости, это не миф, а реальность».
Для Дмитра участь у марафоні – особисте випробування. Він долатиме шестикілометрову дистанцію. Свого ВІЛ-статусу не приховує.
Дмитро Андрійченко, регіональний представник Всеукраїнської мережі ЛЖВ: «Я хотел бы сам себе доказать лишний раз, что я ничем не отличаюсь, показать другим людям то, что у меня связано со здоровьем, – это сугубо мои личные проблемы, я не причиню никакого вреда. Самое главное – ВИЧ не преграда для того, чтобы заниматься спортом».
Що таке той ВІЛ – тут знають навіть найменші учасники марафону.
Нікіта Кириченко, учасник марафону: «Спочатку приходить ВІЛ, потім СНІД. СНІД – це дуже серйозна хвороба».
Окрім бігу, на цьому заході берегти здоров’я заохочували піснею, танцями та показовими виступами. А кожен охочий цього дня міг навіть без слів висловити своє ставлення до здорового способу життя. За допомогою ось таких символічних відбитків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Монастирищі попрощалися із Героєм Олександром Калінчуком

11 травня у Монастирищі прощалися із мешканцем Нового Міста Олександром Калінчуком. Про це повідомляє Монастирищиніська міська рада. Олександр народився 24...

У Каневі поліція затримала українського Ескобара

Поліцейські затримали канівчанина, якого підозрюють у збуті наркотиків. 42-річного чоловіка затримали під час збуту наркотичної речовини «метадон». Наразі йому...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x