Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські актори-аматори презентували творчість Ліни Костенко

Черкаські актори-аматори презентували творчість Ліни Костенко

-

- Advertisment -

«Абсолютний слух». Біографічно-поетичну виставу, присвячену життю та творчості української поетеси Ліни Костенко, презентували черкаські актори-аматори. Люди, об’єднані любов’ю до живого та влучного слова Ліни Василівни. Серед них – журналісти, музиканти, викладачі та працівники музею «Кобзаря», де, власне, й відбулося музично-поетичне дійство. Побачене зворушило присутніх до сліз. Більше – в сюжеті.

Так просто та влучно. Кожне слово пробирає аж до кісток і зворушує душу. Такий поетичний почерк великої Ліни Костенко. Жінки з важкою долею та незламним характером. Такою постала вона перед черкаським глядачем у біографічно-поетичній виставі «Абсолютний слух». Виконавиця головної ролі Олена Желєзняк зізнається: грати Ліну Костенко їй було нескладно. В її поезію залюблена з дитинства.

Олена Желєзняк, виконавиця ролі Ліни Костенко: «Багато речей я для себе відкрила і в собі, коли Ліну Костенко презентувала. У кожній людині є той дух бунтарський, який є у Ліни Костенко. Якщо мені вдалося відкрити трішечки того, що вона для нас зробила, мені буде приємно».

Музично-поетичне дійство підготували черкаські актори-аматори. Творча група з десяти осіб. У колективі – філологи, журналісти, філософи, музиканти та працівники музею «Кобзаря».

Згуртував творчих людей і зрежисував виставу «Абсолютний слух» наш колега, журналіст телеканалу «ВІККА» Олексій Хуторний. Зізнається, що закоханий у творчість Ліни Костенко.

Олексій Хуторний, режисер вистави: «Люди тоді ходять, коли є актуальна тема. Справа не у драматургії, не у професійності акторів і т.д. Мені здається, що Ліна Костенко дуже актуальна».

Почули присутні й голос поетеси.

Вистава тривала півтори години. Попри відсутність реклами, в залі – аншлаг. Присутні утирають сльози.

Повторять біографічно-поетичну виставу «Абсолютний слух» за тиждень у суботу, 13 квітня, о 15-ій годині в музеї «Кобзаря».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

На Уманщині внаслідок ДТП загинула жінка

15 червня на автодорозі «Стрий-Ізварине» сталася ДТП за участі вантажівки та легкового автомобіля, внаслідок якої загинула 49-річна пасажирка легковика....

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x