Новини на ВІККАВіККА-новиниХарківська художниця Олена Калашнікова презентувала черкасцям своє бачення світу...

Харківська художниця Олена Калашнікова презентувала черкасцям своє бачення світу через графіку

-

- Advertisment -

Графічний бум у Черкасах. Харківська художниця та викладачка Олена Калашнікова презентувала черкаським поціновувачам прекрасного персональну виставку. Свої графічні роботи в Черкасах мисткиня демонструє вперше.

Спочатку була лінія. Це – головне гасло художниці Олени Калашнікової. Черкасцям мисткиня презентувала свою нову виставку. Вона зізнається: Черкаси обрала невипадково.

Олена Калашнікова, художниця: «Черкаський музей – другий за величиною в Україні. У Черкасах часто проводять фестивалі дизайну, плаката. Цей музей дуже активно займається виставковою діяльністю, присвяченою сучасному мистецтву».

Незвичайній виставці раді і працівники музею. За словами директора закладу Ольги Гладун, кожна робота на презентованій виставці – унікальна.

Ольга Гладун, директор Черкаського обласного художнього музею: «Таких робіт не було не те, щоб у черкаському музеї, їх немає подібних узагалі. Це – унікальні роботи, творчий і науковий пошук нових шляхів, нових можливих зображень, інтерпретацій, показ світу через особистість у мистецтві».

Мисткиня презентувала черкасцям двадцять графічних робіт. Кожна різниться як за змістом, так і за технікою зображення. У художніх колах Олену Калашнікову вважають найрадикальнішим представником харківської графіки.

Олена Калашнікова, художниця: «Тематика одна – життя навколо мене, в мені. Поєднані картини саме цією темою. Темою життя та того, що його зіставляє».

Подивитися на незвичайні роботи завітали й художники. Побачене митців вразило.

Микола Маценко, художник: «Дуже щире та відкрите мистецтво, хоча водночас дуже складне. Воно не прочитується із першого погляду, треба вдивлятися, думати, вникати».

Наталія Корольова, художниця: «З одного боку, дуже гарні роботи, з іншого – тут є відкритість і насиченість. Вони справді дуже глибокі та вимагають того, щоби входити в кожну роботу. Є, куди входити. Тут є великий неформальний простір. Я рада, що в Черкасах така подія відбулася, бо це хороший рівень. Я рада, що черкасці можуть це побачити,особливо студенти».

Насолодитися графічним утіленням світу Олени Калашнікової черкасці мають змогу впродовж місяця в Черкаському художньому музеї.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

За тиждень у Черкасах народилося 26 немовлят

Протягом тижня в Черкасах світ побачило 26 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед них народилося 16 хлопчиків...

Черкаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ» (ВІДЕО)

Масштабний проєкт готує колектив Черкаського музично-драматичного театру. Мюзикл «Чарівник країни ОЗ» готують одразу у двох версіях: українською та німецькою...

Цікаве:

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x