Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкаській міськраді новий регламент і новий виконком (ВІДЕО)

У Черкаській міськраді новий регламент і новий виконком (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Депутати внесли зміни в інструкцію для своєї роботи. Тепер голосувати за проекти можна пакетом. Усе – аби проштовхнути новий склад виконкому. Його напередодні запропонував міський голова. Та новації не обійшлися без скандалів. Подробиці радного засідання – у моїх колег.

Уже кілька разів видозмінений список претендентів у виконком напередодні подали депутатам. І одразу зібрали позачергову сесію. Та голосувати на ній відмовляються одразу дві фракції.

Максим Шадловський, депутат міськради ("Партія вільних демократів"): "Місяць ми його погоджували з депутатами. Проголосували. Коли ви наклали вето, то мали претензії не до пункту про пакетне голосування, а лише до журналістської норми. Тепер, коли вам хочеться терміново перетягнути виконком, виникла необхідність у зміні регламенту".

Поза тим, кажуть, екстрене вирішення питання про зміни регламенту порушує не тільки чинну інструкцію, а ще й законодавство.

Олексій Романов, депутат міськради ("Самопоміч"): "Проекти рішень та додаткові матеріали до них надаються депутатам не пізніше, ніж за 10 днів до відкриття чергової сесії, не пізніше, як за три дні до чергового пленарного засідання, а у виняткових випадках не пізніше, як за день до сесії. У чому винятковість рішення про внесення змін до регламенту, – не зрозуміло".

Інші фракції опонують. Мовляв, у комісіях обговорення таки пройшло. Хоч і також поспіхом.

Олександр Радуцький, депутат міськради ("БПП-Солідарність"): "Під кожним листом-погодженням, під кожним проектом стояли підписи безпосередньо голів комісії, членів комісії, які були присутні вчора на спільному засіданні".

Суперечки і сварки депутати вирішують остудити перервою для наради.

Після п’ятихвилинки вони мають одразу дві пропозиції.

Їх підтримують і врешті беруться до розгляду. Навіть знаходять більшість для змін до регламенту. Відтак голосувати за проекти тепер можна пакетом. Та дехто все ж намагається з’ясувати неточності щодо окремих претендентів у виконком.

Не знайшовши навіть мовної справедливості, Павло Карась голосувати відмовляється. Бо, за його твердженням, усе, що відбувається, "бандитсько-кримінальний переворот".

Павло Карась, депутат міськради (ВО "ЧЕРКАЩАНИ"): "Фактично, кримінальна злочинність міста Черкаси бере під контроль міську владу. Мені дуже прикро за тих членів виконавчого комітету, які не належать до організованої злочинності. Я думаю, що їм практично буде неможливо працювати".

Та й без тих, хто утримується – знову більшість. Відтак Черкаси з новим виконкомом.

Рішення стрічають аплодисментами. У виконавчий же орган міста ввійшло 4 однопартійці мера, наближений до нього "АТОвець", "автомайданівець", "самооборонівець", "азовець" та ще кілька активістів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x