Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах ремонтували дороги з порушеннями та за завищеними...

У Черкасах ремонтували дороги з порушеннями та за завищеними цінами

-

- Advertisment -

У Черкасах ремонтували дороги з порушеннями та за завищеними цінами. Такі результати перевірки міської прокуратури та органів державно-фінансового контролю. Інспектори з’ясували, що вартість робіт під час реконструкції міських вулиць завищили на 150 тис. грн. Подробиці – в сюжеті.

Ремонтом черкаських доріг зацікавилась міська прокуратура. На позаминулому тижні правоохоронці проводили разом із органами державно-фінансового контролю перевірку. З’ясували: в Черкасах реконструювали вулиці за завищеними цінами. Крім того, ще й з порушеннями. Зловживань знайшли на 150 тисяч гривень. За фактом порушень навіть розпочали кримінальне провадження.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Перша позиція пов’язана з невиконанням своїх зобов’язань «ЧШРБУ», яке отримало авансування на ремонт доріг по вулиці Одеській. Частково роботи вони виконали, але не освоїли весь аванс і не повернули ту частину, яку не використали».

Міськвиконком, говорить Сергій Одарич, спочатку звертався до підрядника із претензією. А як не подіяло – звернувся до суду з вимогою стягнути з підприємства на користь міста суму отриманого авансу. Зараз матеріали розглядає суд, розповідає міський голова. Та порушення виявили інспектори й під час ямкового ремонту доріг.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «У процесі перевірки виявилося, що виконавець – підприємство «Експобуд» – використовував щебінь крупнішої фракції. Це призвело до того, що через певний час частина ремонтних робіт була зруйнована».

Тепер, говорить мер, браковані площі перероблятиме виконавець робіт власним коштом. Знайшли порушення перевіряльники і в капітальному ремонті доріг.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Мова йде про ті обміри, які робила фінансова інспекція з переставляння та заміни бордюрів. На їхню думку, вони не дорахували на сімох черкаських вулицях (протяжністю у 20 кілометрів) 600 бордюрів».

Утім із висновками щодо цього порушення міський голова не згідний.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Ми не погоджуємось із таким висновком. Фінансова інспекція не врахувала, що переставляли бордюри й опускали бордюри на заокруглених ділянках, як цього вимагає проект».

У процесі прокурорського розслідування, запевнив Сергій Одарич, довести свою правоту місту вдасться.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x