Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах нагородили найвправніших римувальників (ВІДЕО)

У Черкасах нагородили найвправніших римувальників (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Епітети, метафори та рефрени. Тих, хто точно знає що із цим робити, напередодні зібрала черкаська філармонія. У межах щорічної церемонії вручення Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка. Хто цьогоріч виявився найкращим римувальником – знає наша Катерина Ковбій.

Митці-початківці, письменники зі стажем та чиновники. Все це – аудиторія 21 за ліком церемонії вручення Симоненківської літературної премії. Поціновувачі високого з’їхались в Черкаси звідусіль. Аби почути імена найвправніших у 2015 володарів слова.

Інтригу з оголошенням переможців затягують не надовго.

Володимир Поліщук, голова конкурсної комісії Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка: "У першій номінації за кращу першу поетичну збірку претендували на премію 7 осіб. Але конкурсна комісія віддала перевагу і визначила лауреатом Олександра Кучеренка із Миколаївщини за збірку поезій "Абетка Юності".

Окрилений лауреат спішить на сцену.

Маленьке падіння на фоні великої перемоги Олександра не засмучує. Машиніст-обхідник за професією та поет за покликанням зізнається: словами грається ще з малечку. І до сьогодні встигнув довести рими мало не до досконалості.

Олександр Кучеренко, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка: "Багато людей питають чи це моє хобі. Я не знаю, у мене навіть язик не повертається назвати це хобі. Це, мабуть, якась життєва місія і вона сидить глибоко в душі".

На камеру лауреат береться читати вірш із переможної збірки.

Олександр Кучеренко, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка: "Ніщо тебе насправді не тримає. Проблеми – злі горбаті терикони, що втрапили в солодкі нетрі марень"

Микола Шамрай, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка: "Ану зараз.. Батько косу надворі клепа. Місяць… ой, не пам’ятаю…"

А це вже свій не останній, а навпаки – перший вірш – намагається пригадати ще один цьогорічний лауреат Симоненківської премії, вже черкащанин – Микола Шамрай. Свою літературну перемогу чоловік здобув за кращий художній твір. Окрім високого подумує і про життєве. І вже прикидає, куди витратить 15 тисяч гривень, які отримав разом із премією.

Микола Шамрай, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка: "Обов’язково якийсь шматочок уріжу, щоб збирати гроші для нової книги"

Цьогорічні лауреати додому повертаються натхненні. Наступного разу позмагатись за звання найкращих володарів слова вони зможуть аж через рік.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x