Новини на ВІККАВіККА-новиниУ черкаській дитячій лікарні з’явився звіринець (ВІДЕО)

У черкаській дитячій лікарні з’явився звіринець (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У черкаській дитячій лікарні з’явився намальований звіринець. На стінах "повиростали" ведмеді, єдинороги та пегаси. Всі вони – творіння пензля рук юних черкаських художників. Для чого обмалювали лікарню – знає Ірина Головка.

Пензлі, фарба та фантазія. Із цим арсеналом кілька десятків черкаських студентів та школярів зібралися у дитячій лікарні. На цій стіні за кілька годин оживуть фіксики. Життя у них вдихне 17 річна студентка. Стіни раніше дівчина не обмальовувала. Та тепер за такий "вандалізм" радіє.

Художниця: "Коли я лежала в лікарні дуже часто, то вигляд сірих стін мене дуже напружував. А коли я ходила у приймальне відділення, де були розмальовані. І там було набагато приємніше знаходитися, аніж у себе у відділенні, де сіра стіна".

Розглядає поки недомальованих казкових героїв 3-річна Юля. Тут вони із мамою уже тиждень. За цей час, аби не нудьгувати, прочитали купу книг та пограли в усі відомі ігри. Тепер, радіє черкащанка, у малої з’явилося нове заняття.

Ірина, мама пацієнтки: "Вона у мене взагалі непосидюча. А зараз після розпису ще більше. Вона постійно смикає, мамо пішли, мамо, пішли. Я хочу".

Щодня у неврологічному відділенні лікується більше тридцяти маленьких черкащан. Перебувати у цих палатах пацієнти можуть тижнями, говорять лікарі. А палатна сірість дітям набридає та псує настрій.

Світлана Осінська, завідувач неврологічного відділення: "Ці малюнки навіть при пересуванні до масажного кабінету, до процедурного кабінету, до кабінету лікаря. Дорогою діти їх розглядають. І звичайно, у них буде трохи поліпшений настрій, не такий гнітючий. Маленькі діти узагалі бояться процедур, бояться лікарів у білих халатах. А так вони стають більш контактні і веселіші".

Таку арт-терапію черкаські художники проведуть й на стінах інших закладів. Напоготові пензлі та заготовки для дитячих садочків, які теж підтримали акцію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

За тиждень у Черкасах народилося 26 немовлят

Протягом тижня в Черкасах світ побачило 26 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед них народилося 16 хлопчиків...

Черкаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ» (ВІДЕО)

Масштабний проєкт готує колектив Черкаського музично-драматичного театру. Мюзикл «Чарівник країни ОЗ» готують одразу у двох версіях: українською та німецькою...

Цікаве:

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x