Новини"Затримання Корбана стало як грім серед ясного неба" –...

"Затримання Корбана стало як грім серед ясного неба" – Рудик про своє викрадення

-

- Advertisment -

Слідчі звинувачують керівника партії "Укроп" Геннадія Корбана у викраденні людей в Дніпропетровську, коли той був заступником губернатора області. Силовики вже представили головні звинувачення пану Корбану, через які його затримали в результаті спецоперацію в суботу.

Перший і найвідоміший епізод у "справі Корбана" – зникнення у Дніпропетровську 14 серпня 2014 року голови Держкомзему Сергія Рудика. Рудик тоді представляв партію "Свобода", а нині є позапартійним членом парламенту від округу на Черкащині, пише BBC.

Одразу після повернення з Дніпропетровська сам Рудик розповів, що 14 серпня він їздив з робочою поїздкою у це місто, проте його нібито викрали і довго тримали у підвалі обласної адміністрації, вимагаючи призначити свого керівника в обласне управління Держкомзему.

Окрім того, за свідченнями Рудика, йому погрожували відправити у зону АТО.

Звернення до правоохоронців щодо викрадення Рудика тоді направила "Свобода".

"Керівництво ВО "Свобода" офіційно звернулося до Генпрокуратури та Служби безпеки України щодо викрадення керівника одного з центральних органів влади України", – заявила тоді партія.

Натомість заступник губернатора Дніпропетровщини Борис Філатов тоді написав у Facebook, що Рудика не викрадали, але він висловив бажання піти добровольцем в АТО.

"Після того, як пан Рудик відвідав госпіталь, поспілкувався з бійцями, у нього стався ментальний перелом. Він приїхав у штаб національного захисту і висловив бажання відвідати зону АТО", – заявив Філатов в ефірі каналу "1+1".

Тоді керівництво області закидало Сергію Рудику намагання призначити керівником обласного Держкомзему "колишнього регіонала", що сам чиновник спростовував.

У розмові з ВВС Сергій Рудик підтвердив свої свідчення щодо викрадення у серпні 2014 року.

"Затримання Корбана стало як грім серед ясного неба. Я вже давно втратив надію, що моя справа дійде до якогось фіналу. Факт викрадення був, всі процесуальні дії я виконував. Ходив давати свідчення у прокуратуру три рази, останній раз це було півроку тому", – пояснив він.

За його словами, слідство йшло мляво, а на викрадення керівники держави не реагували.

"Пан Корбан спокійно працював після мого викрадення аж до березня. Хоча я свідчив правоохоронцям, що Геннадій Корбан особисто допитував мене у підвалі, це є у протоколах", – стверджує пан Рудик.

Загалом Рудика, за його свідчення, двічі кидали до підвалу Дніпропетровської обладміністрації, а у полоні він провів ніч. У нього забирали автомобіль, проте згодом повернули, а мобільний телефон так і не повернули.

Невдовзі після того інциденту 15 вересня 2014 року президент Петро Порошенко нагородив Геннадія Корбана орденом "За мужність".

Саме через нерозслідування цієї справи у 2014 році, на думку Рудика, пізніше стався ще один епізод, який зараз фігурує у справі Корбана.

25 лютого 2015 року у Дніпропетровську зник директор департаменту корпоративних прав та правового забезпечення міськради Олександр Величко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x