Новини на ВІККАВіККА-новиниБританські стоматологи подарували черкаським пересувну амбулаторію (ВІДЕО)

Британські стоматологи подарували черкаським пересувну амбулаторію (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкащани можуть забути про зубний біль. Навіть ті, хто живе у найвіддаленіших селах. Все – завдяки сучасній пересувній амбулаторії. Її обласній стоматполіклініці подарували благодійники з Великобританії. Першою зубні інновації бачила наша Вікторія Хамаза.

Велика подія у стоматологічному царстві. Черкаські майстри усмішок приймають цінний подарунок – пересувну амбулаторію. Першими всередину пускають журналістів.

Вікторія Хамаза, кореспондент: "В ось такому імпровізованому коридорчику пацієнти чекають своєї черги. А ось тут безпосередньо лікар надає допомогу. Для цього тут є все: і рентген, і спеціальні засоби, і медикаменти"

Потому на оглядини амбулаторії поспішають медики. І з порогу не приховують подиву. Лікарі з цікавістю оглядають кожен сантиметр амбулаторії. Найбільше радіють її наповненню.

Маргарита Машковська, стоматолог: "Слиновідсмоктувач, рентген, світло, велике віконце. Дуже зручно, дуже хороша амбулаторія"

Оглянувши кожен куточок, стоматологи підсумовують: така амбулаторія знадобиться не лише у сільській місцевості.

Валентина Близнюк, стоматолог: "Маючи таку амбулаторію, проводити санацію дітей в школі – це взагалі чудово"

Таке стоматологічне ноу-хау обласні медики отримують від колег із Великобританії вже втретє. Вартість подарунків – понад два мільйони. Першими амбулаторію випробують селяни, каже головний лікар.

Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: "Ми приїжджаємо туди і надаємо їм допомогу. І ще, що саме головне для них при цьому безгрошів’ї – ця допомога йде безкоштовно. Оцінити цей подарунок практично не можливо, бо це здоров’я людей. Хочеться, щоб був як приклад для наших багатих людей"

Дякують благодійникам символічно – медалями та грамотами. Така амбулаторія – справжня знахідка, додають обласні владці. Особливо для селян.

Валентина Коваленко, голова облради: "Сільська людина не має можливості виїхати до лікарні, оскільки зараз дуже складна економічна ситуація, низькі пенсії, зарплати. 02:18-02:32 Ви навіть собі не уявляєте, яка посутня для нас допомога ваша саме у формі цієї стоматологічної лабораторії"

Людмила Фесенко, стоматолог: "Буває, що ми за один день не можемо всіх прийняти. Переносимо на наступний день. Особливо діти. Дуже не сановані. Багато у діток зубів, які потребують видалення. Наша допомога там дуже і дуже необхідна"

У планах обласних стоматологів відвідати не менше п’ятнадцяти населених пунктів та подарувати усмішку тисячам пацієнтів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x