Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські активісти пікетували СІЗО та обласну прокуратуру через справу...

Черкаські активісти пікетували СІЗО та обласну прокуратуру через справу Слабенка

-

- Advertisment -

Черкаські активісти пікетували СІЗО та обласну прокуратуру. Усе – через справу Слабенка. Сьогодні збіг термін тримання неповнолітнього Ігоря під вартою. Та його попри сподівання батьків та активістів продовжуть тримати в ізоляторі. Нагадаю, майже рік тому в кам’янській школі побили семикласника. У той же день він помер у реанімації. На початку міліція визначила трьох підозрюваних. Та взялися за одного Ігоря Слабенка. Його засудили на вісім років. Проти того вже не раз виступали черкаські і кам’янські активісти. Чим завершилася їхня чергова акція – Ірина Малюкова розкаже.

мітингарі: "Свободу Ігорю! Свободу Ігорю!"

Ці вигуки вже чули під різними судами й прокуратурою. Тепер активісти пішли до черкаського СІЗО. Бо тут уже місяць утримують обвинуваченого у вбивстві школяра Ігоря Слабенка. За законом, кажуть активісти, сьогодні хлопця повинні випустити з-під варти.

Олег Скалько, керівник ГО "Самооборона Майдану": "Мы сегодня хотим посмотреть, что будет найдено в очередной раз, для того, чтобы его опять оставить здесь. Потому что, зная эту систему, а для меня она не изменилась. Я не вижу изменений вообще ни на грамм. Я изменений не вижу в этой стране никаких. Но нужно задуматься чиновникам всех рангов, куда они сегодня хотят привести нашу страну. Они снова ее хотят залить в крови?"

Заяву про закінчення терміну утримання адвокат хлопця відніс начальнику СІЗО. Той, каже, вперше про таке чує. Ігоря не відпустив. Єдине, що пообіцяв – розібратися у ситуції. Натовп обурений, хоч нічого іншого, говоярть люди, не чекали.

Денис Пономаренко, адвокат І. Слабенка: "Мы сейчас идем в прокуратуру области, к прокурору. Вручаем аналогичное заявление, потому что он обязан контролировать вопрос срока, в том числе – содержание под стражей и законность содержания под стражей лиц. Я, наверное, на 80 % уверен, что прокурор будет бездействовать. Поэтому мы намерены ехать в столицу, в город Киев, в Генеральную прокуратуру Украины и к Министру юстиции Украины".

До Генпрокурора, говорять активісти, підуть вже разом із нардепами. Бо ж на місцевому рівні оббили вже всі пороги. Та марно.

Руслан Слабенко, батько: "Не знаємо, чого від нашого правосуддя чекати на даний момент. Як вони відкрито порушують усі закони й усі вимоги законодавства. Не знаємо, чого чекати. Будемо звертаться куди тільки можна, у вищі інстанції".

Напередодні в Ігоря стався нервовий зрив. Хлопцеві викликали навіть "швидку". Батькам лишається лише мріяти, що він зможе хоч трохи відновити сили вдома перед апеляційним розглядом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x