Новини на ВІККАПолітичні новиниЛяшко нагадав, чим обернулося для України невизнання Росії агресором...

Ляшко нагадав, чим обернулося для України невизнання Росії агресором у війні з Грузією

-

- Advertisment -

Лідер "Радикальної партії", народний депутат України Олег Ляшко нагадав, що в 2008 році Верховна Рада не захотіла визнати Росію агресором у війні з Грузією. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Історія, яку дуже хочуть забути брехливі політики, але повинні обов'язково пам'ятати українці, щоб знову не наступати на путінські граблі. Сьогодні це виглядає парадоксально, але у вересні 2008 року український парламент не зміг ухвалити жодного рішення щодо війни Росії проти Грузії. Керівник фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко наполягав на прийнятті проекту постанови, якою Росія визнавалася агресором і засуджувався напад на Грузію. Але фракція БЮТ категорично відмовилася засудити Росію через агресію проти Грузії навіть у м'якій формі, як це зробив Європейський Союз. Тоді БЮТ відмовився голосувати за відповідну заяву парламенту, а керівник фракції Іван Кириленко навіть публічно заявив, що "агресію почала Грузія". Це стало однією з причин розвалу тодішньої демократичної більшості в парламенті і руйнівного розбрату в проєвропейському таборі. На додаток, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на засіданні РНБО 26 вересня 2008 відмовилася підтримати ряд рішень про підвищення обороноздатності України, зокрема, і щодо збільшення фінансування армії", – написав Ляшко.

За його словами, схожим чином діяв і конкурент Тимошенко за роль головного фаворита Путіна в Україні Віктор Янукович, який на посту Президента України розвалював армію і спецслужби.

""У тому числі призначав громадян Росії міністром оборони України та головою СБУ, чим викликав вкрай руйнівні наслідки для обороноздатності країни, які українцям доводиться відхаркувати з кров'ю сьогодні. Великий українець Максим Рильський колись геніально зауважив: "Хто не пам'ятає минулого, не заслуговує на майбутнє". Тому не забувайте!" – підкреслив радикал.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У громаді на Канівщині змінили назви шести вулиць

У межах дерусифікації на території Степанецької громади було вирішено перейменувати низку вулиць. Про це повідомляють на сайті Степанецької громади. Було...

На фронті віддав своє життя захисник зі Сміли

Війна забрала життя смілянина Добровольського Ігоря Володимировича. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. 8 січня 1969 року чоловік...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x