Новини на ВІККАВіККА-новиниВІККівці вчили стандарти американської журналістики (ВІДЕО)

ВІККівці вчили стандарти американської журналістики (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Стандарти новинної журналістики на американський лад вивчали мої колеги. Директор, шеф-редактор та випусковий редактор каналу набиралися досвіду аж за океаном – у штаті Кентаккі, США. Все у межах програми партнерства в галузі мас-медіа від "Айрекс". Про американські будні черкаських журналістів – Олена Берестенко.

Спільні планірки, екскурсії каналом, тренінги та майстер-класи. Так для ВІККівців розпочинається кожен американський ранок. Черкаська група знайомиться із західним баченням новинної індустрії. Стажування проходять на телестудії WDRB – місто Луівіль, штат Кентаккі.

Вікторія Лут, генеральний директор ТОВ "ТРК "ВІККА": "В Америці дуже високі стандарти журналістики, нам є чому повчитися, тому це дуже великий досвід. Маємо надію на те, що ми набралися тут досвіду і будемо рости. І дійдемо до такого рівня, що зможемо згодом ділитися ними з вами."

Наради із творчою групою та керівництвом, виїзд на зйомки, прямі включення – повна ефірна "кухня". Випусковий редактор "ВІККи", Аліна Дєвляшкіна, з нетерпінням чекає повернення додому. Каже: вже підгледіла кілька заокеанських ідей. Тож, хоче якнайшвидше їх застосувати на практиці.

Аліна Дєвляшкіна, випусковий редактор ТОВ "ТРК "ВІККА": "Мене дуже вразила дошка у вашого програмного директора. Ми такого ніколи не робили, але це дуже візуалізує те, що ми робимо в ефірі. Тобто, ти маєш наочний приклад на увесь день і ти можеш щось змінювати. Це чудова ідея."

Закордонні делегації на WDRB приймають вже вп’яте. Сюди напередодні приїздили й українські, й грузинські партнери. Тутешнє керівництво зауважує: у ході програми набираються досвіду від гостей. Після відвідин Черкас, збагнули, як, попри скромні ресурси, працювати ефективніше.

Біл Лем, директор телекомпанії "WDRB": "Дуже сподобався командний дух, який є на телеканалі "ВІККА". Усі тяжко працюють заради спільної мети."

Бері Фулмер, директор з новин телеканалу "WDRB": "Починати треба зі всього одночасно. Треба подбати про якісь продукції, потім – промо. Аби люди знали, як і що ви робите. І там само, потрібно увесь час нагадувати про те, чим ви відрізняєтесь від інших, чим ви інші, порівняно з конкурентами."

Програма партнерства в галузі мас-медіа працює в Україні з 2002-го року, говорить керівник проекту. Територіально охоплює вже майже всі регіони країни.

Світлана Жолобайло, керівник медіа-відділу організації "ІREX": "Перш за все, це має бути недержавна, незалежна, регіональна телекомпанія, яка має показати, як працює у своїй громаді, і наскільки телекомпанія готова рости, навчатися і підвищувати свій професійний рівень."

Поїздка вражає ВІККівців не лише розкритими професійними секретами, а й тутешнім культурним колоритом. Американські гірки та бейсбол – приємний "бонус" для стажувальників від приймаючої сторони.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська спортсменка стала чемпіонкою Європи з самбо

У місті Нові-Сад, Сербія, відбувся чемпіонат Європи зі спортивного самбо, де за медалі змагалися спортсмени з різних країн. Про...

Підприємець на Черкащині отримав підозру за поширення російської пропаганди

Служба безпеки України викрила прихильника російського режиму, який активно поширював пропагандистські матеріали в соціальних мережах та виправдовував збройну агресію...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x