Новини на ВІККАВіККА-новиниПродуктовий ажіотаж у Черкасах пішов на спад

Продуктовий ажіотаж у Черкасах пішов на спад

-

- Advertisment -

Продуктовий ажіотаж. Черкасці активно спустошують полиці супермаркетів. Найперше купують те, що не псується. Усе – через різке підвищення цін. Чи стане продзапасів у магазинах при такій активності покупців дізнавалася наша Ірина Малюкова. Далі її сюжет.

Ірина Малюкова, кореспондент: "Не більше двох кілограмів цукру та круп в одні руки. Таке обмеження ввели в більшості черкаських гіпермаркетів. Тому що їхні полиці зазнали чи не рекордного спустошення в останній тиждень".

Борошно, цукор, крупи й олія. Ці продукти стали найзапитуванішими. Лише цукру за останні дні тут купили втричі більше, ніж за місяць.

Алла Колодич, комерційний директор супермаркету: "Это только паника. То, что люди начинают так реагировать на повышение курса доллара, который в течении недели вырос в два раза практически. То вот такая реакция людей. Если бензин каждый день дорожает на две-три гривны, то все же понимают, даже те, у кого нет автомобиля, что вся доставка продуктов, все производство оно завязано на топливе. Паника в результате получается, а уже ограничение поставок – это, как следствие".

Фото пустих полиць супермаркетів черкасці активно поширюють у соцмережах від початку тижня. Та вже під його кінець ажіотаж дещо спав.

Ольга, жителька м. Черкаси: "На все життя не закупишся. Скільки мені потрібно кілограм-півкілограма – я завжди куплю".

Сергій, житель м. Черкаси: "Ну, перейдемо на більш дешеві продукти та будемо все одно якось виживати. Не варто панікувати".

Людмила, жителька м. Черкаси: "Просто вызывает смех вот это все, что творится".

Продуктовий ажіотаж охопив і ринок. Найперше тут скуповують також борошно, крупи та цукор. Та людей небагато, бо ж грошей, кажуть, на все не вистачає.

Алла, жителька м. Черкаси: "Я не купую таке, бо в мене було куплено раніше багато. Немає грошей. За що? Я 1200 гривень пенсії отримую. За що я буду купувати?"

Тетяна, жителька м. Черкаси: "Звісно, ціни нас лякають. Тому що, вибачте мене, зарплати залишаються мінімальні, а ціни ростуть у три-чотири рази. Інфляція йде реальна, а кажуть, що в нас усе добре".

Як надалі мінятимуться ціни та чи стане продуктів, щоб задовольнити такий попит, продавці на ринку не говорять. Від камер ховаються. У магазинах, натомість, заспокоюють: проблем із нестачею товару немає. Хоч деякі постачальники припиняють доставки товарів, та дефіциту, запевняють, не буде.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Збили два шахеди, полюють на третього – голова Черкаської ОВА

Оборонці Черкащини збили два шахеди. Нині полюють на третій. Про це повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець. Між...

Хто із спортсменів представлятиме Черкаси на «Іграх Нескорених»

Команда ветеранів війни МСК «Дніпро» вирушає на відбір до Національної збірної України Ігор Нескорених. Міський голова Анатолій Бондаренко напередодні...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x