Новини на ВІККАВіККА-новиниУ полоні негоди: замість автівок – човни, замість доріг...

У полоні негоди: замість автівок – човни, замість доріг – дощові моря (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Замість автівок – човни, замість доріг – дощові моря. Такими були вихідні у Черкасах. Через страшенну негоду, виходив з ладу транспорт, рвалися електромережі та падали дерева. Як рятували "паралізовані" Черкаси – Яна Федоровська розповість.

Це район літака на вихідних. Вода тут не просто "стоїть", а повністю заполонила дороги, тротуари та околиці. Машини ледь їдуть, пішоходів і зовсім не побачити. На вулицях лише відчайдухи.

А це фото черкаського любителя поплавати підірвало мережу. На ньому він вийшов у "велике плавання" на надувному човні.

Далі – район Котовського. Автівки у воді ледь не по вікна. Тролейбуса – жодного. На рейси не виходять низькі євроавтобуси. Та й звичайним "ПАЗам" дістається не менше.

Кількадесят машин ламаються посеред дороги. З "водного полону" їх рятують спецслужби.

Олег Єргаков, старший інспектор ДПС УДАІ в Черкаській області: "Працівники ДАІ надавали допомогу учасникам дорожнього руху, в яких були заглушені двигуни, які потрапили в калюжі і не змогли своєчасно виїхати"

Костянтин, житель м. Черкаси: "Тільки велика злива, тут проїхати неможливо. Тільки сьогодні я помагав витягати "Славуту" серед цього моря"

Воду з найбільш проблемних доріг та підтоплених будинків відкачують оперативники. Кілька бригад працюють без перерви. Повідомляють: за вихідні на місто ринула річна норма опадів.

Олександр Дубенець, начальник аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС в Черкаській області: "Майже добу особовий склад працює на позиціях. Задіяна пожежно-насосна станція, яка вже відкачала 15 тис кубометрів води"

На дорогах знівечено більше десятка електромереж та вирвані з півсотні дерев. Кілька приватних будинків залишаються без покрівлі.

На небезпечну негоду в Інтернеті реагують і з гумором. У мережах поширюють "фотожаби" на відчайдуху-човняра та черкаський потоп. Місто нарікають "Титаніком". У профільному департаменті пояснюють: всьому виною старі зливові каналізації.

Андрій Наумчук, директор департаменту ЖКК: На жаль, зливова каналізація не дає нам можливість сподіватися на щось краще. Сподіватися, що наступна буде злива і дерева не впадуть. Важливо, що їх своєчасно прибрали. І обрізка дерев, яка проводиться, дозволяє, щоб впало не 200 дерев, а лише 47"

Ремонт рятівних каналізацій лише на етапі обговорень. Тому у найближчі місяці від потопу черкасців порятує лише погожа погода.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Деякі черкасці сьогодні будуть без гарячої води

Сьогодні, 29 травня, мешканці житлового будинку по вул. Смаглія, 6 залишаться без гарячого водопостачання. Про це повідомляє пресслужба КПТМ...

Черкаські освітяни передали допомогу військовим на Донеччині

Колективи та учні закладів загальної середньої освіти Черкас придбали сім квадрокоптерів MAVIC 3, які особисто передали захисникам. Школи, ліцеї...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x