Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Шполянщині через проблеми із питною водою місцеві повстали...

На Шполянщині через проблеми із питною водою місцеві повстали проти аграрія (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Замість джерельної води – мулиста рідина. Жителі села Терешки, що на Шполянщині, повстали проти місцевого аграрного підприємства. За останні три тижні тамтешні у своїх криницях жодного разу не бачили питної води. Вона майже повністю зникла. Місцеві упевнені: обезводнені, бо підприємство використовує для поливу своїх полів підземні води.

Олена спускає відро у свою двадцятиметрову криницю. Її чистили та поглиблювали три роки тому. Та замість дзеркальної питної води там – суцільний мул.

Дівчина запевняє: ніколи такого не було. Їхні криниці завжди були повними. Та кілька тижнів тому рівень води почав падати.

Олена Ільченко, жителька с. Терешки: "Всі криниці чистили, через що в цю проблему не сильно так і вникали, бо почистили і вважай трохи нижче зробили. А зараз куди його нижче робити, як немає сенсу … Води все одно немає".

У Терешках зо дві сотні дворів, і у кожному – проблеми із водою. За ніч у криницях ледь набирається кілька відер. У селі всихають і водойми. Три роки тому почав всихати каскад місцевих ставків. А деякі – повністю зникли. У біді люди звинувачують сусіднє аграрне підприємство.

Аби розібратися хто винен у засусі, місцеві зійшлися до сільради. Тут і представник аграрного підприємства.

Чоловік виправдовується. Мовляв, свої поля вони і справді поливають, але використовують воду з орендованих ставків. Причиною посухи, запевняє, є відсутність опадів.

Представник аграрного підприємства: "Я можу подіяти на господа Бога, щоб над Терешками пішов дощ? То чому ви ставите нам питання, на які ми не маємо відповіді і впливу?"

Ставок підприємства найнижчий у сільському каскаді озер. Він би мав висохнути першим. Але там повно води. Хоча свердловин сільські активісти там теж не знайшли. Дізнатися де зникла вода, мали б фахівці-екологи. Та поки звертатися до них не поспішають.

Валентина Драчова, в.о. сільського голови с. Терешки: "А ви замовляли якусь експертизу? – Ні! Не замовляли. – А збираєтесь щось робити? – Мабуть, уже так".

Аби зробити відповідний запит у екологію, сільська рада має зібрати сесію. До виборів – це не реально. Місцеві жителі побоюються, що після виборів буде вже запізно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x