Новини на ВІККАВіККА-новиниОршанецькі прикордонники освоюють небо (ВІДЕО)

Оршанецькі прикордонники освоюють небо (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Оршанецькі прикордонники освоюють… небо. Навчальний центр першим розпочав готувати операторів безпілотних літальних апаратів. Такі спецкурси, кажуть в авіаційному управлінні Держприкордонслужби, у новинку. Та за ними, переконують, майбутнє.

Перша група оршанецьких операторів безпілотників уже набрана. Першопрохідців поки тридцять. Серед них і старший сержант Олександр. Аби керувати таким апаратом, він має пройти навчання – віртуальні.

Олександр Лисенко, старший сержант: "Повинно бути 200 годин на симуляторі. – А скільки є ? – Годин 5".

Таких авіасимуляторів у Оршанецькому центрі лише чотири. Їх подарували столичні меценати. Та вони, говорить начальник авіації прикордонслужби, необхідні. Бо зменшують кількість невдалих польотів.

Микола Тепан, начальник авіаційного управління Державної прикордонної служби України: "Філософія експлуатації цих малих літальних апаратів дуже складна. Моторні функції треба відпрацювати. І, дякуючи нашим меценатам, ось маються такі програми. І вони мають годинами, десятками годин відпрацьовувати. І, дай Бог, авіаційна техніка, яка потрапить їм у руки буде надійно використовуватися".

Навички пілотування прикордонники проходять поетапно. Спершу – теорія і заняття на симуляторах. Опісля – практика та іспити.

Олександр Маломуж, викладач безпілотної авіації навчального центру Державної прикордонної служби: "У час технологій потрібно застосовувати усі сучасні засоби для ведення розвідки і спостереження за об’єктами".

А це квадрокоптер. Його використовують для авіарозвідки. Це уже практика.

Максим Рижов, офіцер-викладач навчального центру Державної прикордонної служби: "Що у ньому є? Акамуляторна батарея, електродвигуни з пропелером, відеокамера. І найголовніше – відеокамера. Він використовується для безпосереднього виводу зображення оператору. Залетів на місцевість, зробив круговий огляд місцевості і повернувся на точку запуску".

За хорошої погоди квадрокоптер літає з чверть години. А відлетіти може майже на півкілометра. Та цей радіус дії, говорить інструктор, можна збільшити у п’ять разів. А втратити зв’язок із безпілотником – не біда. Він повертається на місце запуску.

Юрій Паршуков, старший офіцер з радіоелектронного обладнання: "Це дійсно вперше здійснюється і сказати варто, що це не тільки у Держприкордонслужбі, взагалі серед усіх силових структур в Україні це перший досвід такого системного підходу підготовки безпілотних літальних апаратів".

Й такі уміння керувати безпілотниками, запевняють прикордонники, допоможуть краще захищати кордони держави.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Допомога ЗСУ: прокурори Золотоніської окружної прокуратури передали військовим автомобіль

Прокурори Золотоніської окружної прокуратури ініціювали передачу на користь ЗСУ арештованого транспортного засобу. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області. Зазначений...

Міський депутат допоміг асфальтувати двори у Черкасах (ВІДЕО)

У дворі одного з Черкаських ОСББ зробили ямковий ремонт. Для мешканців вартість непідйомна, тому шукали, хто зможе допомогти. Інформує...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x