Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські журналісти склали "борщовий" прейскурант (ВІДЕО)

Черкаські журналісти склали "борщовий" прейскурант (ВІДЕО)

- Advertisment -

За капусту – 7,50, за буряк – 8. Цибуля й морква теж дотягує в ціні до десятки. Часник – від півсотні. Середня ж вартість м'яса щонайменше – 65 гривень. Мої колеги сходили на базар, аби скласти прейскурант…"борщовий". Що з того вийшло – дивіться.

Білокачанна цього року не вродила. Тому й ціни догори.

Григорій, продавець: "На гривню. На гривню подорожчала. Ця на 6,26 затягує. Якраз на борщ…"

Моркви теж нещедрі врожаї. За кіло на базарі правлять ті самі 7 гривень. В одну ціну й цибуля. Хоч за ріпчасту можна сторгувати й менше. А ось цінники на часник лякають навіть продавців. 50-60 гривень за кіло, кажуть, захмарні. Лише місяць тому був удвічі дешевшим.

Галина, продавчиня: "Дорожчати не буде, така ціна на нього, бо неврожай цьогоріч, тому така ціна підвищена…"

Буряк – серед основних інгредієнтів борщу. За натуральний барвник страви слід віддати 6 гривень.

Олена, продавчиня: "Без хімії, без нічого. Бурячок домашній. На 5-6 літрову каструльку хватить".

Квасоля – за смаком. Дехто варить борщ і без бобів.

Галина, продавчиня: "Це "Бомбочка", а це м'ясиста така…5 гривень коштує люба така..У кого немає грошей на м'ясо то беруть квасолю. В ній білків багато. Вона ще краще, ніж м'ясо…"

М'ясо ж на базарі теж недешеве. Хоч ціни на нього, кажуть продавці не зростали з літа.

Ірина, продавчиня: "Здесь зависит от покупателя. Есть покупатель – есть цена. Нет покупателя – нет цены. Ребро, грудинка – 60, 65. А мясо от 60 до 80. В зависимости это биток или ошеек. А так с косточкой идет 65-75".

А ось сало до борщу – вже за делікатес.

Татьяна, продавчиня: "Спинка – 60 гривень. Але це після обіду. Вирізний бочок дорожчий. На початку дня було – 65, 70. Все від базару залежить".

М’ясні ряди напівпорожні, – жаліються продавці. Та й люди зізнаються: часто їдять борщ без м’яса. Або йдуть по закупи птиці.

Андрій, покупець: "Дорогувато, на калькуляторі не прикидав, але дорого. Ну м'ясо наприклад, якщо раніше свинину клав, то зараз курятину більше. А так ні від якого інгредієнту не відмовишся. Бо то вже не борщ".

Олександра, покупець: "Я варю борщ с курицей. Так дешевле получается. Мясо очень дорогое. Не по карману".

Марія, покупець: "Кістки одні…одварюю, зливаю…бо на м'ясо я не подужаю…Ну раз у місяць хоча б варю…а так одна каша та вода. Отак і живу".

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині громадська організація за рік отримала дохід в 3,5 млн грн (ОНОВЛЕНО)

Громадська організація “Проти Корупції” із реєстрацією в Черкаській області  отримала за 2024 рік 3,5 млн грн. Про це свідчать дані...

На Черкащині офіційно призначили нового головного прокурора

Володимир Пономаренко, новий очільник Черкаської обласної прокуратури зустрівся із колективом. Про це пишуть на сторінці обласної прокуратури. "Відповідно до пріоритетів,...

Цікаве:

Які спортивні добавки справді працюють: правда без маркетингу

Ринок спортивного харчування щороку зростає – разом із кількістю...

Літнє взуття для активних днів: як обрати ідеальні кеди на теплу пору

У літньому гардеробі важливу роль відіграє зручне, дихаюче та...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас