Новини на ВІККАВіККА-новиниСмілянського бранця зустрічали вдома на його День народження

Смілянського бранця зустрічали вдома на його День народження

-

- Advertisment -

Засідка, бій, полон, втеча і п’ять місяців переховувань. Історія 20-річного бійця АТО зі Сміли більше схожа на сценарій до трилеру. Важко навіть уявити, що вона відбулася у реальному житті.

Правозахисника Валерія Макєєва і солдата-строковика Святослава Андрієнка доля звела ще влітку. Та зустрітися знову вони змогли лише за півроку. У липні Валерій їхав забирати хлопця з полону, але сам став бранцем терористів. І провів там 100 днів. Тоді обоє навіть не сподівалися знову опинитися на волі.

Валерій Макєєв, правозахисник: "Семь человек должно было быть в том экипаже, который я должен был доставить сюда. Так сложилось, что не доехали. Когда вернулся через сто дней плена домой, начал выяснять кто – где. Звоню ему, ты как? Меня так тронуло действительно: "Вірний присязі!"

Гаряче літо під Луганськом. В один із таких днів Святослав у складі групи рушив на передову для виконання бойового завдання. Підрозділ втрапив у засідку. Та хлопці не здавалися – знищили більше десяти бойовиків. У полон потрапили лише, коли скінчилися набої.

Святослав Андрієнко, полонений: "Це коли я тікав з полону отримав поранення !"

У полоні Святослав пробув всього два дні. Йому дивом вдалося втекти. Майже п’ять місяців його від сепаратистів переховували місцеві жителі.

Святослав Андрієнко, полонений: "На двір я вдень не виходив , виходив у ночі . Щоб людей не підставити, щоб людям не нашкодити у яких я живу. Якісь спроби були у тебе перейти на підконтрольну україні територію? Да, намагався, але не получалося нічого – не було документів".

Мама хлопця ріже святковий торт. Велика родина готується святкувати День народження Святослава. У день повернення йому якраз виповнився 21 рік. Тетяна жалкує лише про одне, що за столом немає тих, хто допоміг визволити її сина.

Тетяна Ярмоленко, мати Святослава: "Ми поїдемо до них, тільки ось це все закінчиться, ми обов’язково туди поїдемо, його ж не тільки одні люди ховали, там дві родини його ховали. Спочатку одні, а потім другі… Ми обов’язково до них попадем".

Для того, щоб хлопець міг перейти лінію фронту українські спецслужби провели цілу операцію. Але й зараз, попри усе пережите, Святослав знову рветься у бій – захищати Батьківщину.

Святослав Андрієнко, полонений: "Трохи відпочити, пройти реабілітацію, повертатися в Зброїні Сили, служити далі,. А так, коли кінчиться війна, поступити вчитися".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані рятувальники ліквідували пожежу в одноповерховій будівлі

Рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховій будівлі в місті Умань. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Черкаській...

“Це перемога демократії”, – Ігор Табурець про Саміт миру

Спільне комюніке про основи миру підписали учасники Глобального Саміту миру. Він  відбувся у Швейцарії напередодні. І став наймасштабнішим міжнародним...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x