Новини на ВІККАВіККА-новиниМіський голова вчив черкасців енергоощадливості (ВІДЕО)

Міський голова вчив черкасців енергоощадливості (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Лекція від мера. Міський голова розповів черкасцям про переваги індивідуальних теплових пунктів. Такі системи наразі встановлені у 103 будинках міста. Приєднатись до програми заощадження пропонують і мешканцям Невського, 15.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: "Інвестиції у енергозбереження – самі вигідні, самі швидкоокупні вкладення грошей."

Під таким гаслом міський голова майже годину пояснював членам ОСББ, навіщо їм індивідуальні теплові пункти. Мовляв, це і витрати зменшить, і аварійність мережі знизить. А ще – сприятиме обліку і рівномірному постачанню тепла, циркуляції гарячої води і її постійній наявності. Обійдеться таке задоволення майже у 400 тисяч гривень.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: "Ваші кошти, які ви здатні зібрати зразу для початку робіт. Кошти держави – державного бюджету. Кошти міського бюджету і, в разі необхідності, якщо ви зберете менше і сума з трьох джерел не перекриє всю потребу, можна розглянути варіант кредитування по спеціальній програмі."

Люди до такої перспективи поставились з осторогою. Тож і питань виникало чимало.

Роз’яснювати питання обслуговування ІТП взявся представник "Теплокомуненерго". За його словами, це обходитиметься ОСББ приблизно у 2 тисячі на рік.

Микола Джулай, заступник директора "Черкаситеплокомуненерго": "Якщо вийде якийсь прилад з ладу, якщо потрібна кваліфікована допомога з настройкою ІТП, якщо вийшов з ладу контролер або якісь параметри збились – оце технічне обслуговування."

Бути чи не бути новому тепловому пункту в їхньому будинку, мешканці Невського, 15 мають вирішувати самі. Для прикладу їм радять подивитись, як система працює в інших ОСББ. Та наводять статистику: за минулорічний сезон будинки з ІТП заощадили майже 7 мільйонів гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі випускники шкіл висаджують Алею сакур

До висадки дерев долучилися старшокласники із кожного навчального закладу Сміли. Цьогорічні смілянські випускники вирішили доєднатися до всеукраїнської акції «Випускники...

Патрульні спіймали на вулицях Черкас 18-річного “закладчика”

На вулиці Солом'янській патрульні помітили збентеженого 18-річного чоловіка. Під час поверхневої перевірки юнак вийняв з кишені пакетик із рослинною...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x