Новини на ВІККАЕкономічні новиниОренда заради порятунку

Оренда заради порятунку

-

- Advertisment -

Наступного року тарифи на теплопостачання в Черкасах зростуть аж на 70%. Таке здорожчання наразі неминуче. Усе через нові ціни на газ для населення та підприємств теплоенергетики. 2010-го року вони будуть удвічі більшими, ніж цьогоріч. Для багатьох людей і нинішні тарифи, – говорять міські очільники, – непосильні. А підвищені – заженуть підприємства теплоенергетики в боргову яму. Вихід із цієї ситуації існує. Про нього міський голова розповів депутатам на сесії міськради. Детальніше – в наступному сюжеті.

Найнижчі в Україні тарифи на тепло 2010-го черкащанам вже не світять.

Сергій Одарич, міський голова Черкас: «Починаючи з 1 квітня, відбудеться триразове підвищення вартості газу для населення та підприємств теплової енергетики. З 1 квітня на 25%, з 1 липня на 25% від нової ціни, з 1 жовтня на 25% знову ж таки від нової ціни».

Такі три хвилі здорожчання, – говорить міський голова, – зумовлені ціновою політикою держави на газ. Для населення нові тарифи будуть непосильними. Врятувати ситуацію можуть альтернативні енергоносії. Приміром, мазут, вугілля та торф. У міському бюджеті коштів на переоснащення генеруючих потужностей катма. У цьому році жодної копійки не виділено навіть на капремонт тепломереж та котелень.

Сергій Одарич, міський голова Черкас: «Тому вихід я вбачаю такий: ми залучаємо приватного інвестора, який має можливості інвестувати в короткі терміни кошти для зменшення споживання газу для теплопостачання м. Черкаси».

Інвестора для «Черкаситеплокомуненерго», – зауважує Сергій Одарич, – шукатимуть не лише в Україні, а й за кордоном. До майбутнього орендаря вимоги будуть високими.

Сергій Одарич, міський голова Черкас: «Це досвід роботи на ринку теплопостачання – не менше 5 років. Заставний внесок у розмірі 10 млн. грн. Обов’язкове зобов’язання збереження всіх робочих місць «Черкаситеплокомуненерго» не менш ніж на 3 роки».

Утім, поки що передавання в оренду «Черкаситеплокомуненерго» вилами по воді писане. Проект рішення міської ради щодо оголошення конкурсу на право оренди лише передано на розгляд у депутатські комісії. І аж потому на одній із сесій депутати визначать подальшу долю підприємства.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x