НовиниМіносвіти перегляне право на позаконкурсний вступ сиріт та позбавлених...

Міносвіти перегляне право на позаконкурсний вступ сиріт та позбавлених піклування дітей

-

- Advertisment -

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування у 2015 році таки матимуть право на вступ поза конкурсом до державних і комунальних вищих навчальних закладів. Відповідні зміни до законодавства вже готують у Міністерстві освіти і науки.

Про це йдеться у відповіді, яку надіслало Міністерство освіти і науки України на звернення народного депутата родом з Черкащини Миколи Томенка, інформують у його прес-службі.

У минулому році тривало обговорення проекту документу про умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Від громадськості та експертів надходило багато зауважень та звернень, зокрема, стосовно правил позаконкурсного вступу у 2015 році.

За попередньої редакції документу, ця пільга не поширювалася на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Тому, народний депутат Микола Томенко звернувся листом до Міністерства освіти та науки з проханням пояснити, чому ці соціально незахищені категорії громадян не мають права претендувати на пільги і під час вступу до вищих навчальних закладів не можуть бути зараховані поза конкурсом.

Тим часом, Міносвіти відреагувало і у відповідь на звернення нардепа повідомило, що вони таки будуть вносити зміни до відповідних нормативно-правових актів з метою надання дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківської опіки, пільг на право позаконкурсного вступу у вищі навчальні заклади у 2015 році.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У поминальні дні на Черкащині біля кладовищ патрулюватимуть поліцейські

Під час проведення поминальних днів у Черкаській області правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок. Зокрема поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. Про це...

На Черкащині встановили пам’ятник білорусу, який загинув за Україну

Пам’ятник на честь білоруського героя, який пожертвував життям за Україну, встановлено у Тальному. Про це повідомляє Тальнівська міська рада...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x