Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах оздоровлюється більше сотні дітей-східняків (ВІДЕО)

У Черкасах оздоровлюється більше сотні дітей-східняків (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

До Черкас – оздоровлюватись. Більше сотні дітей зі Сходу подолали далеку дорогу, аби тут набиратися сил. Як відпочивається юним східнякам, бачили наші кореспонденти.

Шіснадцятирічна Діана старанно промовляє всі слова українського гімну. У черкаському таборі дівчина запросто розвінчує стереотипи про жителів Сходу. Адже приїхала сюди патріотка із Сєверодонецьку, що на Луганщині.

Діана Пономаренко, відпочивальниця: "В нашому місті дуже-дуже спокійно, а от подалі – трохи бахкає. Атмосфера в лагере очень нравиться. Все очень добрые, хорошие. Никто ничего не говорит по поводу того, что мы приехали с той стороны. Все очень хорошо"

А от земляк Діани – одинадцятирічний Владислав – саме у Черкасах відчув себе справжнім українцем. У новому оточенні вперто розмовляє винятково українською.

Владислав Степанов, відпочивальник: "Я іноді там можу говорити українською, і російською. Як захочу. Це моя родина. Ну і земля моя"

Разом із Діаною та Владиславом до черкаського санаторію "Україна" приїхали ще більше сотні дітей зі Сходу. Такі гості у оздоровчому закладі вперше. Тепер тут вони відпочивають разом із маленькими черкасцями.

Олена Рясна, директор дитячого закладу оздоровлення "Санаторій Україна": "Ці діти мало чим відрізняються від наших дітей. Вони такі самі діти, які бешкетують, граються, співають, танцюють, мають свої здібності і таланти"

За кільканадцять днів у таборі вихованці зі Сходу встигли не тільки оздоровитись, а й вивчити українських пісень. Їх залюбки співають прямо зі сцени.

На оздоровлення дітей зі Сходу обласна рада виділила чотириста тисяч гривень. Їх, кажуть, стає і на процедури, і на розваги вихованців табору.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: "Їм розповідають, як вони живуть тут, які є наші традиції, яка культура. І це вже готові – я не побоюсь цього слова – проукраїнські агітатори, які поїдуть туди на Схід і власним батькам, друзям, будуть розповідати, як їх гостинно тут приймали, який це гарний край, які люди"

У Черкасах діти Сходу проведуть ще кільканадцять днів. Потому – повернуться додому. Готуватись до нового навчального сезону.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

На Черкащині виявили браконьєра, який наловив риби на більш ніж пів мільйона гривень

Під час патрулювання прибережної зони річки Сула, у межах села Кліщинці, водний патруль виявив чоловіка, який здійснював незаконний вилов...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x