Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркащину рекламували у столиці (ВІДЕО)

Черкащину рекламували у столиці (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

20 мільйонів доларів інвестують в Уманщину. Там збудують сучасний елеватор для зерна. Про це повідомив генеральний директор компаній "Нібулон" у Києві. Там минув інвестфорум Черкащини-2015. Про найочікуванішу бізнес-подію області – Яна Федоровська.

Більше сотні учасників і понад п’ятигодинні дискусії. Столиця приймає інвестиційний форум Черкащини. Тут і місцеві підприємці, й інвестори. А ще – представники посольств і міжнародних інституцій.

Попервах про область на загал розповідає її очільник. Каже: про бізнес на Черкащині дбають. Тут крок за кроком долають бюрократичні перепони. Бо інвестор, переконаний Юрій Ткаченко, має почуватися в області, як на курорті. А це – відпочиваючи, витрачати кошти.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: "Сама головна наша Мекка, це Дніпро. Наша водна артерія, яка може дати величезний потенціал залучення інвестицій. Це переробна і харчова галузь. Тут ми маємо запропонувати інвестору вільні земельні ділянки, інфраструктуру, енергію, дороги".

Бізнес-політика обласного керманича припадає до душі віце-спікеру парламенту Грузії. Георгій Барамідзе теж на форумі. Він розповідає про реформи в себе. І вірить, що в України теж усе вдасться. Як на Черкащині уже роблять такі рішучі кроки.

Георгій Барамідзе, віце-спікер парламенту Грузії: "Если даже грузины, которые не любят выполнять законы это смогли, то в Украине гораздо больше законопослушных людей и чисто физически в 10 раз больше умных, образованых патриотов".

Інвестфорум-2015 організувала не сама влада, як раніше. Її партнерами стали Українська бізнес-асоціація, видання "Бізнес" та черкаські підприємці. Після першої дискусійної панелі організатори підсумовують: діалог уже є.

Володимир Чеповий, президент Української бізнес-асоціації: "Тільки закінчили і одразу до мене підійшло кілька людей інвесторів, які сказали, от той проект куди підходити, а отой куди. Я одразу взяв за руку, підвів, познайомив. Це зараз дуже важливо ця комунікація. Навіть на форумі вона не закінчується".

Місцеві підприємці на форумі розповідають свої бізнес-історії та ідеї. Тут же презентують проекти розвитку Чигиринщини, Уманщини й Канівщини.

Водночас кілька потужних інвесторів вже анонсують свої нові проекти. У Червоній Слободі будуватимуть порт, на Уманщині – елеватор. А ще – сміттєвий завод, нові господарства та інше. Нинішній форум організатори називають лише початком бізнес-діалогу. Наступний планують провести вже на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x