Новини на ВІККАВіККА-новиниЯк вимушені переселенці обживаються у Черкасах

Як вимушені переселенці обживаються у Черкасах

-

- Advertisment -

Вона загубила бізнес та квартиру. Але радіє з того, що врятувала своїх близьких. Луганчанка Наталя Горбенко втекла від війни у Черкаси. Про те як жінка із двома малими дітьми та старенькою мамою наново будує життя – наш наступний сюжет.

На годиннику восьма ранку. Вже звичною дорогою Наталя відводить своїх доньок у дитячий садок. Війна на сході змінила її життя до непізнаваності. Ще рік тому успішна і незалежна луганчанка не могла й уявити, що її ранок буде починатися саме так.

Мамою Наталя Горбенко стала буквально на початку минулого літа. Сестер Аліну та Поліну вона вдочерила у луганському сиротинці. Саме напередодні захоплення міста сепаратистами. Своїх біологічних батьків дівчата не пам’ятають. Сьогодні 5-річна Аля принесла до садочку малюнок. Хизується: його допомогла намалювати мама Наташа.

В окупованому Луганську Наталя залишила не просто бізнес і нерухомість, а й усе минуле. Коли міни почали розриватися біля її будинку жінка вирішила покинути все і вивозити сім’ю. Зінаїда Михайлівна, мама Наталі варить каву у квартирі, яку тепер винаймають у Черкасах. Варить у каструлі, бо з Луганська вдалося вивезти далеко не все.

Зінаїда Михайлівна, переселенка: "Я ехала только брала, тёплую одежду детям и не могла взять посуду… А когда дочь ездила в октябре за вещами, вот это хоть кастрюли привезла да тарелки, ложки-вилки".

Тут у Черкасах родина Горбенко обжилася швидко – допомогли волонтери та місцева влада. Все, що з нею трапилося, Наталя називає справжнім дивом. Вона й досі не може повірити, що посеред війни їй вдалося вдочерити двох дівчат, вивезти маму та навіть забрати із окупованого міста старого кота. Жінка говорить: зараз вона дійсно щаслива.

Наталя Горбенко, переселенка: "Счастливая потому, что рядом со мной мои самые близкие люди – мои девчёнки, моя мама, мой кот… Я считаю, самое важное в жизни – это наличие родственников и безопасность их".

Після маминої кави Наталя збирається на чергування. Поки діти у садочку жінка допомагає волонтерам у центрі для переселенців та активно шукає роботу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

32-річний черкащанин загинув у російсько-українській війні

Черкаська громада попрощалася зі старшим солдатом Сергієм Павленком. Захиснику було 32 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій...

Жителів Черкаської області попереджають про заморозки

На території Черкаської області похолодало. Температура повітря продовжить знижуватися. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Атмосферний...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x