НовиниОдарич пропонує зайнятися вирощуванням біопалива

Одарич пропонує зайнятися вирощуванням біопалива

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Сергій Одарич пропонує взятися за вирощування біопалива. Такі пропозиції він озвучив сьогодні під час координаційної наради в облдержадміністрації.

Основною метою майбутньої стратегії розвитку області є впровадження європейських стандартів життя. Її ключовими цілями називають підвищення конкурентоспроможності регіону, розвиток сільських територій та людського капіталу.

Тож у контексті обговорення переходу на альтернативні види опалення міський керманич запропонував звернутися до відновлювальних джерел енергії.

"Між цими термінами є серйозна відмінність, – зауважив він. – Для прикладу, вугілля є видом альтернативної енергетики, водночас, це вичерпні запаси землі. А от відновлювальні джерела енергії не знищуються під час використання. Тому одним із ключовим напрямків розвитку сільського господарства я пропоную ставити вирощування біопалива".

За його словами, це актуально особливо зараз, коли невпинно зростатиме ціна на газ. Тож розвиток відновлювальної енергетики дозволить створити нові робочі місця і наповнити місцевий бюджет.

За словами мера, такий досвід уже понад три роки успішно застосовують в Черкасах. Зокрема, в котельні по вулиці Менделєєва замість традиційного газу встановлено біокотел, який працює на залишках деревини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили норму усього весняного сезону. Травень видався одним із найбільш сухих...

ВККС рекомендував призначити на Черкащині 20 суддів: хто вони

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на Черкащині рекомендувала до 16 суддів 20 кандидатів. В яких судах зявляться нові судді,...

Цікаве:

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x