Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські школярі "проміняють" кримське узбережжя на мовні табори (ВІДЕО)

Черкаські школярі "проміняють" кримське узбережжя на мовні табори (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Юні черкащани цього року відпочиватимуть переважно в наметових та пришкільних таборах. На них область робить ставку через втрату двохсот кримських оздоровниць, які цього року для відпочивальників закриті. Крім того, в регіоні діє два десятки позаміських закладів, де можна оздоровити більше восьми з половиною тисяч дітлахів.

Порожній і занедбаний. Цей табір неподалік Черкас цього року знову не прийматиме гамірливу дітлашню. З 2011 року він закритий. Крім нього, в області закрито цьогоріч ще два табори – в Лисянському та Канівському районах. Чекають на реконструкцію.

Максим Зеленський, начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту черкаської облдержадміністраціъ: "Є стурбованість табором "Лісова казка", де багато років не вирішується питання, бо табір належить підвідомчій структурі Міністерства оборони, це Укроборонпрому. У той же час заходять на реконструкцію ще декілька таборів, в зв’язку з чим два табори поки не будуть працювати. Відпали ці табори та ще двісті кримських"

Натомість кілька таборів відкрилися після реконструкції. Цього року ставку роблять на наметові у Виграєві та Плескачівці. Та на якісні пришкільні.

А в дев’ятій гімназії Черкас діє три табори різної спрямованості. Це – мовний. Тут дітлахи у неформальному спілкуванні вивчають німецьку, французьку, англійську. Допомагають волонтери Корпусу Миру.

Катерина та Ірина, вихованки Мовного табору: "Це цікавіше, ніж вдома перед телевізором сидіти. Насправді, вивчення англійської спершу здається нудним, а якщо зробити таку ігрову форму, це набагато цікавіше. Учні розвиваються, граються, спілкуються і проводять цікаво літо"

Елла Б’юзі, волонтерка з Англії: "Тут я працюю в мовному таборі. Аня і Марина підготували багато цікавого для вихованців. Я допомагаю дітям з гарною вимовою, англійським правописом"

У цій кімнаті дівчата відводять душу за творчою роботою. Це науковий літній табір "Сузір’я", тут діти щодня працюють у новій галузі.

Марія Костіцина, вихованка наукового літнього табору: "Я кожного року їду в табори. То на море, то тут, в Черкасах. Це я перший рік буду в "Сузір’ї", на працю пішла. Мені тут дуже подобається"

Ще один табір – позашкільний для малечі. З харчуванням і денним сном. Старші діти платять за обіди по 13 гривень. Перебувають у таборах з 9 до 15 години. День обов’язково закінчується цікавою екскурсією. Такий відпочинок може бути альтернативою заміським таборам.

Андрій Стецюк, керівник літньої наукової школи "Сузір’я": "Вони в колі друзів, в комфортних умовах, постійні екскурсійні походи, це може бути альтернативою. Причому великих коштів для цього не потрібно. Єдине, харчування і все"

Пришкільні табори для дітей безкоштовні. Цього року вартість одного дня перебування у позаміському таборі для дитини від 120 до 180 гривень. Більшість заміських оздоровниць розпочне зміни з 10 червня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Визнання праці: у Черкасах провели «Свято Подяки» для батьків найактивніших випускників (ВІДЕО)

«Свято Подяки» для батьків найактивніших випускників 2024 провели у Черкасах. Мам і тат волонтерів, лідерів учнівського самоврядування та активних...

Черкащанка постане перед судом за незаконне отримання соцдопомоги на суму майже 450 тисяч

Прокурори направили до суду обвинувальний акт проти жительки Черкас, яка шляхом обману заволоділа бюджетними коштами. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x