НовиниНа Черкащині закрили вісім шкіл

На Черкащині закрили вісім шкіл

-

- Advertisment -

За останні місяці в Черкаській області закрили вісім сільських шкіл. Процес такої оптимізації пройшов легко, бо навчальні заклади вже майже не функціонували. Деякі числилися лише на папері. Ще 16 навчальних закладів Черкащини переводять на нижчий ступінь рівня освіти, йдеться у статті "Тягнути далі нікуди. Сільські школи Черкащини будуть повільно закривати".

Підставою для закриття шкіл стала заява міністра освіти Сергія Квіта 20 березня про те, що кількість шкіл в Україні, згідно з вимогами Міжнародного валютного фонду, буде скорочена.

Загалом в області на сьогодні налічується 267 малокомплектних сільських шкіл. Це більш ніж 41 % від загальної кількості шкільних закладів Черкащини.

За словами директора департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерія Данилевського, на утримання одного учня держава спрямовує місцевим бюджетам 8,5 тисяч гривень на навчальний рік. Учень у малокомплектній сільській школі обходиться місцевому бюджету далеко за 20 тисяч гривень на рік. У департаменті освіти додають: у таких умовах страждають знання школярів. У найменш укомплектованих школах регіону три, чотири і навіть п'ять предметів може викладати один учитель. Це не кажучи про матеріально-технічне оснащення школи.

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані рятувальники ліквідували пожежу в одноповерховій будівлі

Рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховій будівлі в місті Умань. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Черкаській...

“Це перемога демократії”, – Ігор Табурець про Саміт миру

Спільне комюніке про основи миру підписали учасники Глобального Саміту миру. Він  відбувся у Швейцарії напередодні. І став наймасштабнішим міжнародним...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x