Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркащани за кордоном

Черкащани за кордоном

-

- Advertisment -

Понад чотирнадцять тисяч жителів втратила Черкаська область з початку року. З них Україну залишили близько двохсот сорока черкащан. І це лише офіційна статистика. Точну кількість черкасців, які виїхали за кордон, ніхто не знає. Навіть світова економічна криза майже не вплинула на ринок трудової міграції. Черкащани, як виїжджали, так і виїжджають за кордон у пошуках кращого життя. Як живеться їм там та чому вони все ж повертаються на Батьківщину – дивіться в останньому сюжеті з циклу «Нас півтора мільйона».

Уже сім років для Катерини Павлівни Німеччина – не просто країна. Це друга батьківщина її дітей. У далекому вже двохтисячному році їхня сім’я опинилася у скруті. Обоє годувальників втратили роботу. Вихід знайшла донька Ольга. Вона вирішила виїхати за кордон.
Катерина Савчук, мати емігрантів: «Дочка поїхала для того, щоб якось в матеріальному плані собі допомогти і побачити світ. Тому що коштів не було, щоб собі це дозволити».
За горнятком кави жінка згадує, як важко було відпускати дитину з дому. А за три роки після переїзду доньки – до Німеччини вирушив і син. Тепер, – говорить Катерина Павлівна, – вони там щасливі. Мають гарну роботу за фахом. Тож і до Черкас мають можливість приїжджати.
Катерина Савчук, мати емігрантів: «Приїжджають радісно, все їм нагадує дитинство. Сумують за нашою їжою традиційною – за сирниками, вареничками».
Поки мама розповідає про дітей – на зв’язку з’являється син.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині патрульні виявили водія BMW з підробленими документами

На автодорозі М-05 Київ — Одеса поліцейські зупинили автомобіль BMW 740D за порушення ПДР, а саме перевищення швидкості. Про...

У деяких черкасців може текти зелена вода з кранів

У Південно-Західному районі планується проведення перевірки щільності водопідігрівачів у ніч з 1 на 2 травня. Ці роботи можуть призвести...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x