Новини на ВІККАВіККА-новиниУ черкаській школі відкрили музей пам'ять генерал-майора Момота

У черкаській школі відкрили музей пам'ять генерал-майора Момота

-

- Advertisment -

Пам'ять жива. Це у черговий раз довели учні черкаської ЗОШ №26. Там увічнили пам'ять загиблого в АТО генерал-майора Ігоря Момота. Полеглому герою присвятили музейний куточок. Всі експонати – з життя легендарного військового. На відкритті побувала наша Вікторія Хамаза.

Домашні фото, форма та навіть бронежилет. Це все належало генерал-майору Ігорю Момоту. Тепер ці речі – музейні експонати. Такий пам’ятний куточок створили у рідній школі військового. На його відкритті легендарного полководця згадують з усіма почестями.

Цю школу Ігор Момот закінчив ще тридцять років тому. І одразу подався у військові. Роки навчання, служби та боїв. У весь цей час він не втрачав зв’язку ані з однокласниками, ані з вчителями. До створення цього музею долучилися всі.

Галина Титаренко, директор ЗОШ №26: Ми відбирали його шкільні моменти, відбирали його життя – це Оршанець, Афганістан і, звичайно, АТО. На таких людях треба вчитися, на їхньому житті, патріотизмі та любові до нашої країни.

Анна, учениця ЗОШ №26: Вчителі шукали, ми шукали – усі об’єдналися і саме завдяки цьому ми створили цей куточок.

Цей міні-музей – це ще одне нагадування про геройський вчинок Ігоря Момота, кажуть його колеги. Адже він один із перших вирушив на захист українсько-російського кордону. Там загинув від осколкового поранення.

Марина Бакланова: Дійсно, якщо Бог забирає, то він забирає найкращих. І дійсно, герої не вмирають.

Скупі чоловічі сльози і на очах Віталія Чепелухи. Він товаришував із Ігорем Момотом. Каже: кожен експонат у цьому музеї безцінний. Бо належить справжньому герою.

Віталій Чепелуха, крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва: Важко говорити, бо цю людину я знав особисто. Знав як людину порядну, людину, яка ніколи не могла відмовити у проханні, коли стояло питання підтримки заходів, які стосувалися патріотичного виховання молоді.

Насамкінець полеглого героя вшановують національним гімном.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські правоохоронці зібрали докази на зрадника, який воював проти ЗСУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на чергового зрадника, який воював проти українських захисників та штурмував населені пункти Донеччини...

На Черкащині викрили шахрая, який ошукав військовослужбовця ЗСУ

Провоохоронці викрили 31-річного шахрая, який привласнив понад 45 000 гривень військовослужбовця ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба ГУНП України в...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x