Новини на ВІККАВіККА-новиниВчительські кадри старіють

Вчительські кадри старіють

-

- Advertisment -

Заряд енергії від молодого покоління, залучення до формування особистості майбутніх громадян, робота з дітьми. Це те, що спонукає людей обрати професію учителя. На Черкащині цій професії своє життя присвятили 35 тисяч педагогів. Більшість з них не лякає маленька зарплатня. Їхня заслуга: галузь освіти області входить у сімку лідерів серед освітян країни. Чим живе сьогодні науковий світ Черкащини напередодні професійного свята вчителів – дізнавалися наші кореспонденти.

Щороку вік учителів на Черкащині збільшується. І хоча цьогоріч освітянська родина поповнилася понад сотнею молодих учителів, середній вік педагогів складає від 45-ти до 50-ти років. Працювати сьогодні вчителем цікаво, – говорять освітяни зі стажем. Удосконалюються методи та технології навчання. Однак чи не єдина причина малої кількості саме молодих спеціалістів – низька заробітна плата, – каже вчителька вищої категорії Оксана Мікульчина.
Оксана Мікульчина, вчитель вищої категорії: «Тому що молоді вчителі, хоч і ідуть за покликанням, але виживати в таких умовах вони не можуть».
На зміну залишити майже нікого, – переймається вчителька.
Оксана Мікульчина, вчитель вищої категорії: «Ми вже люди зі стажем. Хто прийде до нас на зміну? Одиниці молодих людей хочуть працювати вчителями».

Однак причин для хвилювання немає, – запевняє начальник обласного управління освіти і науки Олена Фещенко. Адже майже 30% вчителів – молоді. І цей показник цілком нормальний. Та і стимулів для праці у молодого спеціаліста вдосталь, навіть якщо працювати доведеться у селі, – запевняє пані Фещенко.
Олена Фещенко, начальник головного управління освіти ОДА: «Є стимул, і впродовж останніх чотирьох років ми не маємо вакансій».
Та стимулюй – не стимулюй, але працювати в селі студенти Ірина та Ярослав – майбутні вчителі – не збираються.
Ірина, студентка: «Зараз зарплата в селі недуже».
Ярослав, студент: «Якщо на сьогодні влаштуватись працювати десь у місті, то можна вчителем. Нині потрапити в село для вчителя, на мою думку, це є не рівень».
Та гроші – то не головне, – говорить заслужений вчитель України Катерина Казьміна. За свої З4 роки відданої праці вона це зрозуміла напевне.
Катерина Казьміна, заслужений вчитель України: «Але і заробітна плата, в принципі, не вирішує все. Якщо людина прагне, то, я думаю, вона здатна витримати все. І для того, щоб життя приносило задоволення, робота приносила задоволення – люди ідуть працювати у школу».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині патрульні виявили водія BMW з підробленими документами

На автодорозі М-05 Київ — Одеса поліцейські зупинили автомобіль BMW 740D за порушення ПДР, а саме перевищення швидкості. Про...

У деяких черкасців може текти зелена вода з кранів

У Південно-Західному районі планується проведення перевірки щільності водопідігрівачів у ніч з 1 на 2 травня. Ці роботи можуть призвести...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x