Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах розповіли про незалежну Україну фарбами

У Черкасах розповіли про незалежну Україну фарбами

-

- Advertisment -

Одразу дві експозиції, приурочені до Дня Незалежності, презентували в Художньому музеї Черкас. Перша має назву «Незалежна Україна Данила Нарбута», друга – «Краса та велич України». Обидві експозиції налічують понад півсотні робіт черкаських митців, виконаних у різних стилях.

«Полковники України». Саме таку назву має презентована в Художньому музеї серія картин Данила Нарбута. Художник продемонстрував ретроспективу, що символізує незалежний дух України. Всі роботи виконані у кращих традиціях парсунного портрета.

Ірина Скічко, завідувач відділу меморіального музею Данила Нарбута: «У 17 ст. це був вид світського живопису, бо Україна довгий період жила основними видами мистецтва. А парсунний портрет – це вже певна видозміна в традиціях наших. Данило Нарбут виконує все в ретроспективі, відтворює все за тими ж зразками, але це його манера».

За словами очільниці музею Ольги Гладун, експозиція була б не такою повною, аби не допомога колег із Краєзнавчого музею.

Ольга Гладун, директор Черкаського обласного художнього музею: «Ми показуємо українських полковників і парсунний портрет Данила Нарбута. Здебільшого це фондова колекція Черкаського краєзнавчого музею та Художнього музею. Наші друзі надали нам цю виставку для того, щоб ми могли показати всім черкащанам, як Нарбут боровся за незалежну Україну».

В іншій залі музею для черкаських поціновувачів прекрасного стартувала виставка «Краса та велич України». Експозиція налічує 50 творів живопису, скульптури, графіки, декоративно-прикладного мистецтва із фондів музею.

Максим Колісник, науковий співробітник музею: «На ній представлені різножанрові роботи черкаських художників: і живописні, і графічні, і скульптурні, і декоративний розпис. На цій виставці зібрані роботи художників різних напрямів, які оспівували велич України».

Експозиції «Незалежна Україна Данила Нарбута» та «Краса й велич України» триватимуть у Художньому музеї аж до жовтня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащани можуть актуалізувати свої військово-облікові дані у ЦНАПі

Публічне роз'яснення про оновлення військово-облікових даних в ЦНАПі опублікували на сторінці Черкаського Центру надання адміністративних послуг. 18 травня вступає в...

Черкаські студенти з викладачами створили книжкове дерево

У Черкасах відбулося відкриття інсталяції «Дерево знань», де у вільному доступі представлені десятки популярних книжкових видань. Про це йдеться...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x