Новини на ВІККАВіККА-новиниУкраїна без наркотиків!

Україна без наркотиків!

-

- Advertisment -

Поховати у чорній труні байдужість влади, правоохоронних органів, ЗМІ до розвитку наркобізнесу та епідемії у прямому сенсі вирішили учасники акції «Україна без наркотиків та наркопритонів». Вона відбулася у рамках всеукраїнського дійства «Проти наркоманії і наркобізнесу». Протягом трьох днів активісти збирали підписи небайдужих черкащан та влаштовували театралізовані вистави у підтримку здорового способу життя. Наприкінці акції учасники акції пронесли труну зі шприцами до адміністрації міста. Так вони намагалися почути слова підтримки від місцевої влади.

Площа 700-річчя, обідній час. На імпровізованій сцені демонструє танцювальні викрутаси молодий хлопець.
Танок збирає чимало зівак. Поряд – інша вражаюча картина, наповнена чорним болем. Труна із фотографіями тих, хто загинув від негативного впливу наркотичного трунку. Поруч – розкидані шприци та чути голоси через динамік мегафону. Це скандують жінки, які хвилюються за долю своїх дітей. Вони – учасники акції «Україна без наркотиків та наркопритонів».
Лідія Войцех, активіст акції: «Дуже прикро, що люди байдужі до такого горя, до того, що діється в місті. Люди бояться підписи ставити, бо розумієте, це вже документ, але просто дуже багато байдужих».
Розуміють активістів не всі. Окремі – ще й називають акцію простою витратою часу.
Утім, активістів цим не зламати. Вони впевненні, що в силі змінити майбутнє України. Учасники акції за три дні вже зібрали понад 4 тисячі підписів небайдужих до проблем наркоепідемії черкащан.

Максим Савченко, учасник акції: «Часто людина може бути сама винна, але часто їй проносять ці наркотики, може їх розповсюджують у школі. Дитина сама ще не може приймати рішення, я хвилююся за свого сина».
11 тисяч наркозалежних – це неофіційна статистика щодо кількості черкащан, які вживають смертельну отруту. На обліку у наркодиспансері нині ж перебувають лише 1800 осіб. Наркозалежні не поспішають розголошувати свої проблеми здоровому соціуму. Адже часто просто не знаходять підтримки навіть у своїх рідних. Тож, розказати про важливість наркопроблем планують активісти акціїчерез соціальні біг-борди та лекції у навчальних закладах міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині все ще можливі заморозки – Гідрометцентр 

Погоду у місті Черкаси та області формує Скандинавський циклон. Прохолодна температура ще затримається на території регіону, можливі заморозки. Пише...

«Живемо пам’яттю про своїх дітей»: фотовиставку «МА-ТИ» представили у Черкасах (ВІДЕО)

У Черкасах відкрили фотовиставку «МА-ТИ». На світлинах зображені матері загиблих воїнів Черкащини. Інформує власкор ВІККА. МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x