Online TV
НовиниАвтентичні страви Черкащини, зібрані Євгеном Клопотенком: унікальні рецепти

Автентичні страви Черкащини, зібрані Євгеном Клопотенком: унікальні рецепти

Під час зйомок на Черкащині відомий шеф-кухар Євген Клопотенко знайшов  унікальні страви. Леськівські цибуляники, автентичний хліб, кандьор, шпачки та автентичний капусняк.

Леськівські цибуляники

Для них вам знадобиться:

6–8 великих цибулин,

1 склянка пшона,

150 г сала або 100 г вишкварок (для пістної версії),

1 велика морква,

1 цибулина для засмажки

1 яйце (для непісної версії),

сіль, чорний перець, 200 мл томатного соусу або 200 г сметани.

Приготування: Цибулини почистити і варити кілька хвилин у кип’ятку, потім розібрати на «чашечки». Пшоно добре промити, зварити майже до готовності. На вишкварках або салі підсмажити цибулю з морквою, змішати з пшоном, за бажанням додати яйце. Начинити цибулинні «чашечки», скласти у форму, залити томатом чи сметаною і запікати 25–30 хв при 180 °C.

Автентичний Хліб на хмельовій заквасці з Холодного Яру

Інгредієнти:

2 жмені хмелю,

1,5 л води,

700–800 г борошна,

1 ст. л. меду, 1 ч. л. солі,

капустяний лист (за бажанням).

Приготування: відварити хміль, процідити, остудити й змішати з борошном та медом, залишити на 2–3 дні, замісити тісто із закваскою, водою, борошном і сіллю, дати піднятися, сформувати буханець, покласти на капустяний лист і випікати при 200 °C близько 50 хв, у піч підлити трохи води для пари.

Кандьор (Черкащина)

Інгредієнти:

1 склянка пшона,

150 г сала,

1 цибулина,

1 морква,

1 ч. л. насіння кропу,

200 г м’яса (за бажанням), сіль.

Приготування: пшоно промити й зварити, сало витопити до вишкварок, підсмажити в ньому цибулю й моркву, за бажанням додати м’ясо, все змішати з пшоном, додати кріп, посолити й протушкувати кілька хвилин.

 Городищенські Шпачки

Інгредієнти:

2 склянки борошна,

1 склянка кефіру,

½ ч. л. соди,

½ ч. л. солі,

3–4 картоплини,

2 ст. л. олії, олія для смаження.

Приготування страви: картоплю відварити й зробити пюре, з кефіру, соди, солі та борошна замісити тісто, розділити на шматочки, зробити маленькі пиріжки з картопляною начинкою, обсмажити у великій кількості олії до золотистої скоринки.

Автентичний Капусняк

Інгредієнти:

200 г квашеної або підкисленої капусти,

4 картоплини,

1 морква,

1 цибулина,

2 ст. л. томатного соку,

1,5 л води, 2 ст. л. олії або 50 г сала,

лавровий лист, сіль, перець.
Приготування страви: картоплю нарізати й зварити майже до готовності, капусту протушкувати, окремо зробити засмажку з цибулі, моркви й томату, все з’єднати у каструлі, додати спеції та томити ще 15–20 хв.

Читайте також на сайті ВІККА

  • У сучасному гастрономічному світі існує надзвичайно багато варіацій приготування піци на будь-який смак. Але саме сьогодні, у Міжнародний день піци, варто згадати культові рецепти, які стали неповторними стравами. Їхні автори – справжні професіонали.

    Підбірка з трьох піц від найкращих кухарів України та світу: Гордона Рамзі, Марко Чарветті та Євгена Клопотенка.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

У Черкаському районі сталася ДТП, постраждали дорослі та діти

Черкаський район: у ДТП постраждали 5 людей, з них двоє - діти. Інформує Обласне управління ДСНС. 2 грудня у селі...

Зимова казка для юних черкасців: театр запрошує на новорічну інтермедію

Казка оживає вже на Миколая: у Черкаському драмтеатрі ім. Тараса Шевченка готуються до зимової прем’єри, яка заряджає святом ще...

Цікаве:

Як працює ветеранський простір у Черкасах: річні підсумки

У Черкасах вже близько року працює ветеранський простір, який...

Чому збільшуються відключення світла на Черкащині: енергетики назвали головну причину

Графіки відключення електроенергії на Черкащині залишаються вимушеним кроком через...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.