Online TV
ВідеоХарчові отруєння та кишкові інфекції: поради епідеміологині

Харчові отруєння та кишкові інфекції: поради епідеміологині

У літній період ризик харчових отруєнь та кишкових інфекцій зростає в декілька разів. Про це в ефірі “Актуальна розмова” розповіла Марина Конакбаєва, лікарка-епідеміологиня.

За словами лікарки, гострі кишкові інфекції викликають різні збудники: від вірусів та бактерій до паразитів. Серед найпоширеніших в Україні — сальмонельоз, шигельоз, ротавірусна інфекція та кампілобактеріоз. Літні спека створює сприятливі умови для їх поширення: швидше псуються продукти, зараження води чи недотримання правил гігієни на відпочинку підвищубть ризики зараження.

Марина Конакбаєва наголошує, що повторно заморожувати м’ясо, рибу — небезпечно. Адже це не вбиває бактерії, а лише створює умови для їх розмноження. Щодо готових страв — їх зберігати в холодильнику не довше 6 годин. Особливо оборежно слід вживати сезонні фруки й овочі — ретельно мити під водою.

Серед типових помилок у разі проявів симптомів отруєння — самостійий прийом антибіотиків та інших ліків, вживати надмірно газовані та солодкі напої, алкоголь. Такі дії ускладнюють стан та призводять до суттєвих ускладнень.

Якщо температура підвищується на понад 38°, з’являється нудота, діарея — варто одразу звернутися по допомогу до лікаря.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Черкаські ліцеїсти особисто поспілкувалися з начальником поліції (ВІДЕО)

На відкритий урок до ліцеїстів завітав начальник поліції Черкаської області Олег Гудима. Учні Черкаського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою...

На Черкащині попрощаються із захисником, якого вважали зниклим безвісти

У Тальному прощатимуться із захисником України Анатолієм Олександровичем Вороною, який загинув у боях на Харківщині. Про це повідомили у...

Цікаве:

Два перевірені сорти картоплі підкорюють врожайністю і смаком

Щороку ці два сорти стабільно дають великі врожаї навіть у різних кліматичних умовах...

Як часник, цибуля та імбир впливають на серце: що потрібно знати

Тріо популярних продуктів — часник, цибуля та імбир — можуть зміцнювати серце,...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.