Online TV
ВідеоХарчові отруєння та кишкові інфекції: поради епідеміологині

Харчові отруєння та кишкові інфекції: поради епідеміологині

У літній період ризик харчових отруєнь та кишкових інфекцій зростає в декілька разів. Про це в ефірі “Актуальна розмова” розповіла Марина Конакбаєва, лікарка-епідеміологиня.

За словами лікарки, гострі кишкові інфекції викликають різні збудники: від вірусів та бактерій до паразитів. Серед найпоширеніших в Україні — сальмонельоз, шигельоз, ротавірусна інфекція та кампілобактеріоз. Літні спека створює сприятливі умови для їх поширення: швидше псуються продукти, зараження води чи недотримання правил гігієни на відпочинку підвищубть ризики зараження.

Марина Конакбаєва наголошує, що повторно заморожувати м’ясо, рибу — небезпечно. Адже це не вбиває бактерії, а лише створює умови для їх розмноження. Щодо готових страв — їх зберігати в холодильнику не довше 6 годин. Особливо оборежно слід вживати сезонні фруки й овочі — ретельно мити під водою.

Серед типових помилок у разі проявів симптомів отруєння — самостійий прийом антибіотиків та інших ліків, вживати надмірно газовані та солодкі напої, алкоголь. Такі дії ускладнюють стан та призводять до суттєвих ускладнень.

Якщо температура підвищується на понад 38°, з’являється нудота, діарея — варто одразу звернутися по допомогу до лікаря.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Три удари сокирою: на Золотоніщині судитимуть жінку

Золотоніською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 43-річної жінки за замах на вбивство. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура. За...

На Звенигородщині внаслідок ДТП постраждав пішохід

Поліція Звенигородського району розпочала кримінальне провадження за фактом ДТП, що сталася 6 жовтня на Черкащині, у Стеблеві. Про це...

Цікаве:

Вивіски з пінопласту та об’ємні літери для бізнесу

Вивіски з пінопласту та об’ємні літери для магазинів, офісів,...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас