КВУ моніторить

-

- Advertisment -

Типовий обласний осередок політичної партії на Черкащині надактивний під час виборів та пасивний у так зване міжсезоння. Такого висновку дійшли черкаські експерти Комітету виборців України. КВУшники моніторили черкаські партійні організації впродовж року. У ході соціологічного дослідження вони створили фільм «Парт.com» та видали брошуру «Партійне життя як воно є… ». Які вони, партійні організації Черкащини – закриті для громадськості та неконтрольовані чи прозорі й відкриті до спілкування – знає Марина Лук’яненко.

У поле зору черкаських експертів КВУ потрапили 9 партійних організацій та відповідно 9 керівників – політиків місцевого рівня. Розвиток партійних організацій моніторили за такими показниками, як рівень висвітлення діяльності у регіональних ЗМІ та якість роботи громадських приймалень. Кінцевим етапом дослідження стало експертне опитування, у ході якого політологи, громадські діячі, держслужбовці, редактори та журналісти місцевих ЗМІ висловили своє бачення стану розвитку партійних осередків Черкащини.
Володимир Присяжнюк, координатор проекту «Моніторинг стану розвитку політичних партій Черкаської області»: «Найбільш прозорими партіями, на думку експертів, були БЮТ та СПУ, найменш прозорими комуністи і партія «Свобода»; найбільш активними у міжвиборчий період була УНП, у передвиборчий – БЮТ і Регіони, найменш активними – НУ, СПУ і «Свобода».

Презентував черкаський осередок Комітету виборців України й розроблений у ході дослідження сайт. На веб-сторінці «Не злим, тихим словом» згадуються депутати районних та обласної рад.
Оксана Колісник, експерт проекту «Моніторинг стану розвитку політичних партій Черкаської області»: «Проект з самого початку мав на увазі 5 найбільших рад. Однак це не значить, що ці списки закриті, вони можуть розширюватися, якщо на те є потреба».
Результати проведеного дослідження дозволять експертам розробити для партійних осередків рекомендації щодо вдосконалення їхньої роботи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x