Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські беркутівці продовжують нести службу в іншому підрозділі УМВС

Черкаські беркутівці продовжують нести службу в іншому підрозділі УМВС

-

- Advertisment -

Спецпідрозділ "Беркут" переформатували у нову структуру. Тепер силовики, які набули скандальної слави під час розгону Майдану, мають охороняти громадську безпеку. Про це повідомили в Черкаському обласному управлінні міліції. Більше про це розкаже Юлія Доброскок. А ще – нагадає про торішні буремні події.

Закривавлений стяг Ірина береже як найдорожчу реліквію. На ньому – кров її родини. Рік тому жінка з чоловіком та сином прийшли з цим прапором на Банкову – протестувати. Коли "Беркут" почав штурмувати – тікали на сусідню вулицю. Їх наздогнали і жорстоко побили. Ірина досі не бачить на одне око.

Ірина Рабченюк, постраждала в акції 1 грудня 2013 року: "В мене був розтрощений ніс, вибите око, черепно-мозкова, тріснула основа черепа, кістка обличчя поламалася! Убивали! І кийки були не гумові, мені пізніше сказали, що кийки були видані пластикові. Били нещадно".

Він теж був тут рік тому – не протестував, а працював. У той вечір – оператор одного з телеканалів Роман Купріянов – на собі відчув удари беркутівців. Ті не зважали ні на журналістське посвідчення, яке висіло в нього на грудях, ні на професійну камеру в руках. Її тоді беркутівці розбили.

Роман Купріянов, оператор: "Отбили свет накамерный, отбили визир, отбили объектив – корпус не пострадал".

Подібне рік тому пережили і черкасці. Їм теж дісталося від беркутівців. Щоправда не місцевих, а луганських. Про це тоді заявили у міліції. З-під кийків силовиків швидкі не встигали возити постраждалих у лікарню. Серед них було також чимало медійників.

Станіслав Кухарчук, журналіст: "Я поднял вверх руки, показал удостоверение, что я журналист. Он замахнулся. Ударил по руке и свалил меня с ног. Этот человек целенаправленно меня начал бить по голове".

Поки луганські силовики лупцювали активістів і журналістів у Черкасах, наші наводили жах на киян. Там були пліч-о-пліч із київськими, сумськими та полтавськими колегами. Таку заяву днями зробили у Генпрокуратурі.

Після тих буремних подій спецпідрозділ "Беркут" ліквідували. Черкаські бійці потому проходили переатестацію. Фахівці оцінювали їхні професійні та морально-ділові якості. Таке випробування, зазначають, пройшли не всі бійці. Тепер колишні беркутівці служать у новій структурі. Зветься вона "Спеціальним підрозділом громадської безпеки".

Руслан Горяченко, начальник відділу комплектування й проходження служби УМВС України в Черкаській області: "Це громадська безпека. Люди, які несуть службу у місті Черкаси та райвідділах. Це перший підрозділ який виїздить на допомогу громадянам у випадку надзвичайних ситуацій" Цей підрозділ було сформовано з кращих працівників області сержантського складу. До нього входять і представники батальйону патрульної служби, і представники "Грифону" та інших підрозділів".

Точну кількість колишніх беркутівців у новому підрозділі в міліції не поточнюють. Але, говорять, у ньому ще триває доукомплектування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах громадянка допомогла поліції виявити нетверезого водія

Завдяки уважній громадянці, поліцейські відсторонили нетверезого водія від керування автомобілем. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Жінка повідомила...

Поліція повідомила подробиці карколомної ДТП у центрі Черкас (ФОТО)

У вчорашній ДТП в центрі міста Черкаси травмувалися двоє людей, слідчі відкрили кримінальне провадження. Повідомляє Поліція Черкащини. Нагадаємо, про те...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x