Гривнева лихоманка

-

- Advertisment -

Днями українська гривня відзначила свій день народження. Саме 2 вересня 1996 року в Україні почалася грошова реформа. В обіг була введена національна валюта України – гривня. Утім, нині українські громадяни частіше надають перевагу долару, аніж національній валюті. Це зумовлює знецінення гривні порівняно з доларом та євро. Навіть в день народження гривні курс купівлі іноземної валюти підвищився. Що змушує лихоманити національну валюту – у сюжеті Юлії Кропиви.

Черкащани розмітають долари та євро із силою тайфуну. Роман навпаки купляє українські. Запаси валюти зробив ще минулоріч.
Роман, черкащанин: «Її треба було купляти, коли долар був 4,70. Я тоді купував. А тепер буду продавати».
Таких, як Роман, – одиниці. Більшість черкасців, навпаки, полює на іноземні гроші. Люди масово скуповують долари та євро. Водночас курс стрімко росте. В Нацбанку в усіх гріхах звинувачують самих українців. Вони, підігріті інформацією про нестабільну ситуацію в економіці та політиці, і починають панікувати. Головний банкір області Сергій Забудський не радить черкасцям скуповувати валюту.
Сергій Забудський, начальник управління НБУ в Черкаській області: «В нас відбувся відтік депозитів з банків. Люди забирають гроші і купляють валюту. Тримають кошти дома. Гроші не працюють. Але незабаром буде зворотній процес».
Керівник Нацбанку переконаний: незабаром гривня поверне свій авторитет.

Тим часом, навіть в свій день народження українська валюта отримала від долара стусана. Курс купівлі «баксу» вкотре підвищився.
Василь Миколайович, працівник обмінника: «До вечора курс почав рости. А як буде сьогодні – побачимо увечері».
Наразі ніхто – ні банкіри, ні чиновники – не можуть сказати, який курс буде далі.
Олександр Черевко, голова Черкаської ОДА: «Ніхто вам не може сказати чітко, який буде курс далі. Все залежить від того, на якому рівні буде економіка, який буде експорт і наповнення бюджету».
Юлія Кропива, кореспондент: «На наступні шість місяців банківські астрологи не обіцяють спокою для національної грошової валюти. Вірогідно, що курсова бовтанка триватиме до завершення виборів».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x