НовиниЧеркасиРазом виходить смачніше: як черкащанка Юлія Кузнець із дітьми...

Разом виходить смачніше: як черкащанка Юлія Кузнець із дітьми готує паски (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Сезон підготовки до Великодніх свят розпочато. Черкащанка Юлія щороку разом з дітками випікає паски. До себе на кухню запросила і знімальну групу телеканалу ВІККА.

Традиція пекти хліб як символ пробудження весни сягає ще дохристиянських часів. У християнстві паска символізує незриму присутність Ісуса. В Україні паски випікали здебільшого з пшеничного борошна й прикрашали виліпленими з тіста квітками, шишками, пташками й хрестами. Нині їх замінила біла глазур і барвисті прикраси. Але традиції Великодня досі бережуть в українських родинах.

ЮЛІЯ КУЗНЕЦЬ, ЧЕРКАЩАНКА
Ми ходимо до церкви, після церкви ми завжди сідаємо снідати зранку. Це зазвичай рано, тому що Паску святять десь в 3-4 години, тому по приходу ми обов’язково снідаємо і розбиваємо яйця. Є таке повір’я – чиє яйце не розбилось – той найсильніший.

Щороку Юлія експериментує з рецептами, цей рік не виключення. При виборі рецепту враховує головне побажання дітей: родзинки та цукати.

ЮЛІЯ КУЗНЕЦЬ, ЧЕРКАЩАНКА

Цей рецепт мені порекомендувала моя подруга. Попередньо я почитала, подивилася і вирішила, що це буде смачно, тому вирішила спробувати.

Поки Юлія готує, ділиться секретами. Говорить: «головне – зберігати тишу».

ЮЛІЯ КУЗНЕЦЬ, ЧЕРКАЩАНКА
Дуже важливо, щоб у всіх був гарний настрій, щоб було спокійно на душі, щоб серце було наповнене любов’ю і з таким гарним настроєм ми всі разом готували ці пасочки. Потім вони обов’язково будуть дуже смачні.

Уже замішене тісто ставимо у духовку, аби воно підійшло. Поки пасочки печуться, час для глазурі.

ЮЛІЯ КУЗНЕЦЬ, ЧЕРКАЩАНКА
Зважаючи на те, що пасочки будуть їсти дітки, я люблю, щоб все було із натуральних інгредієнтів, тому нам потрібно взяти білок охолоджений і цукрову пудру.

На готові паски наносимо глазур. Син та донька охоче допомагають готувати.

ЮЛІЯ КУЗНЕЦЬ, ЧЕРКАЩАНКА
Це для нас дуже важлива традиції, коли дітки задіяні у весь процес, звичайно, тоді пасочки виходять ще смачніші.

Анна БІЛИК, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах провели в останню путь захисника

У Черкасах відбулося прощання з Юрієм Кулінічем, який загинув під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Про це...

6,5 млн грн на рік Жашківська громада витрачає на зарплату старост

Понад 300 тис грн  в середньому на рік отримує староста Жашківської громади, що на Черкащині. Хто з них обійшовся...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x