НовиниБезпекаЗеленського просять дати Героя черкащанину, який боронив Маріуполь і...

Зеленського просять дати Героя черкащанину, який боронив Маріуполь і загинув в Оленівці

-

- Advertisment -

Президента України Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України (посмертно) черкащанину капітану-лейтенанту Владиславу Герху. Він обороняв Маріуполь,а  потім загинув в Оленівці під час теракту рф. Петицію про присвоєння звання Герою України зареєстрована на сайті Президента.

Владислав Герх був командиром малого броньованого артелерійського катеру «ЛУБНИ» 9 Дивізіону надводних кораблів Флотилії Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

«З 24.02.2020 приймав участь у здійсненні із забезпечення національної безпеки і оборони відсічі і стримування збройної агресії рф у донецькій і луганській областях у складі тактичної групи «Маріуполь» м. Маріуполь та Азовського моря. Повномасштабне вторгнення зустрів у м. Маріуполі на Азовському морі. Приймав рішення замінувати підхідні канали західної та хлібної гавані маріупольського морського торгівельного порту», – йдеться в тексті петиції.

Героїчно боронив порт Маріуполь та МК “Азовсталь”. Загинув у полоні у результати скоєного рф теракту у смт Оленівці Донецької області.

Власне, сам Владислав народився в селі Ревівка, Камʼянського району, Черкаської області. Згодом переїхав з сім’єю в с Березняки, Смілянського району. Навчався в 10-й школі в м. Сміла.

З дитинства був сміливим, добрим та найвеселішим з усієї родини.

Мріяв бути моряком, тому після закінчення школи, поступив у Інститут Військово-Морських Сил Національного університету “Одеська морська академія”.

Кожну відпустку приїздив додому, де його завжди чекала мама і молодша сестра.

У 2017 року одружився,  а вже за три роки народився син.

Після закінчення навчання був призначений командиром малого броньованого катера «Лубни» (2020рік), і перебував у Бердянську.

З початку повномасштабної війни катер перебував у Маріуполі.

Отримав нагороду від Командувача Обʼєднаних Сил ВСУ «Козацький хрест» ІІІ ступеня та Орден за «За мужність» ІІІ степені.

Останній раз виходив на звʼязок у травні 2022 року. 22 серпня 2023 року відбулося прощення в Одесі. Його поховали в рідному селі, де він виріс.

Щоб петицію розглянули в Офісі Президента, необхідно протягом 90 днів набрати понад 25 тис підписів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x