НовиниЧеркасиДень вуличної музики: у Черкасах відгримів 6-годинний концерт (ВІДЕО)

День вуличної музики: у Черкасах відгримів 6-годинний концерт (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

День вуличної музики гучно відзначили у Черкаському Палаці молоді. Тут зібрали музикантів із Черкас, Сміли, Червоної Слободи, Києва і навіть Чернівців. Усього 12 колективів — серед них як початківці, так і досвідчені. Інформує власкор ВІККА.

Музичний гурт «TWO BUS» існує вже понад 10 років. Його засновники з Луганська та Харкова. Від початку діяльності учасники жили в різних містах. Нині ж більшість артистів перебувають у вимушеній евакуації, але попри відстань, продовжують творити спільно.

Дмитро Проха та Іван Дуда початок повномасштабного вторгнення зустріли в Сєверодонецьку. Згодом виїхали до різних міст. Сьогодні ж зустрілися, щоб виступити в Черкасах.

ДМИТРО ПРОХА ТА ІВАН ДУДА ГУРТ «TWO BUS
ДМИТРО ПРОХА , ГУРТ «TWO BUS»:
Сьогодні ми виступаємо луганським составом. Бо ми з Луганщини, я і Ваня.

Група «Базиліо мав рацію» — із Черкас. Колектив існує з 2017 року. Рок-мотиви поєднують з іронічними текстами. Соліст і засновник гурту Тарас Улітко пригадує, коли у Черкасах День вуличної музики влаштували вперше.

Базиліо мав рацію
ТАРАС УЛІТКО, СОЛІСТ ГУРТУ «БАЗИЛІО МАВ РАЦІЮ»:
У 2017 році до мене підійшов Сергій Юрчик, який на той час працював у Палаці Молоді, він запропонував зробити для Черкас отакий захід, як День вуличної музики. На той час в Черкасах ще його не було.


Родзинкою фестивалю стала локація з електронною музикою. Тут же пройшов майстер-клас зі стріт-арту. До цього біля скейт-парку хаотично творили балончиками місцеві аматори. У Палаці молоді вирішили намалювати єдину композицію. Залучили стрит-художників із Черкас та Харкова.

Олена Петрова
ОЛЕНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ПАЛАЦУ МОЛОДІ:
Ми вирішили створити загальний малюнок, який би не псував вид, доповнював би урбаністику і надихати людей далі на творчість.

За словами артистів, у воєнний час знайти майданчик для виступу стало складніше. З’являються нові, актуальні твори, які просяться на публіку. Тому подібні заходи — це можливість для музикантів знайти власного слухача.

ЄВГЕНІЯ ГАВРЮШЕНКО, РЕЖИСЕРКА ЧЕРКАСЬКОГО МІСЬКОГО ПАЛАЦУ МОЛОДІ:
В воєнний час ми все-таки змогли реалізувати цю ідею, зібрати людей, підтримати бойовий дух. І на додачу зібрати кошти на користь військової частини 3061 Національної гвардії України.

ОЛЕНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ПАЛАЦУ МОЛОДІ:
Дуже багато талановитих людей, талановитої молоді, ми відкривали концерт з дівочого гурту “Мана Ліза” з Руської Поляни, дівчата дуже талановиті. Ми хочемо таких людей підтримувати, показувати, що вони є. Ми готові давати майданчик для розвитку.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Сергій КОСЕНКО, Телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x