НовиниОсвітаЧеркащанка в Польщі здійснила дві свої мрії: стала акторкою...

Черкащанка в Польщі здійснила дві свої мрії: стала акторкою і поліцейською

-

- Advertisment -

У Черкасах Оксану Гончарук знають, як організаторку мистецьких заходів, ярмарок, енергійну і талановиту жінку. Оксана зізнається, що ще з дитинства мріяла стати акторкою і грати в серіалах. Її мрія здійснилася. Нині вона в Польщі. За 1000 км від рідних Черкас. Вона вже зіграла кілька ролей у двох серіалах. Про те, чим займається черкащанка, як допомагає ЗСУ і кого з іменитих українців зустріла у Вроцлаві читайте в інтервю сайту vikka.ua.

  • Як опинилася в Польщі?
  • Після початку повномасштабної війни через хворобу мого молодшого сина (у нього порок серця), була вимушена вивезти дітей за кордон. У сина починалися приступи, як тільки лунати тривога. Ще нічого не було відомо, що буде далі. Тим більше у 2014 році ми вже були біженцями. Виїжджали із Криму, коли там з’явилися «зелені чоловічки». І як саме сильна мама, яка не боїться ніяких труднощів, повезла дітей в нікуди в іншу країну.
  • Де зупинилися?
  • Ми приїхали до міста Вроцлав у Польщі. Це дуже красиве місто, яка нагадує Черкаси своїми зеленими деревами і парками, а також Львів своїми старовинними будівлями. Але не тільки в центрі міста, як у Львові. А по всьому місту. Так і почалося моє життя на дві країни. На основній своїй роботі в Черкасах (в КП «Дирекція парків» – авт) написала заяву на тимчасову відпустку без збереження заробітної плати, а у Вроцлаві почала активну волонтерську діяльність. Шість місяців зустрічала наших біженців, як психолог у Вроцлаві в пункті тимчасового розміщення. Там вони перебували до того часу, поки їх не відправляли в інші міста чи країни. Паралельно почала працювати з дітками, надавати допомогу за допомогою свого собаки – доготерапію. А також допомагала нашим хлопцям ЗСУ, возила їм в Україну те, що вони потребували.
  • Як потрапила в серіали?
  • Винятково потрапила на майстер клас для українських біженців до Вроцлавського театру до режисера Тадеуш Ратушняк. Після цього були прем’єри у театрі. Там познайомилася з новими чудовими людьми, які мене привели до польської студії “Centrum Technologii Audiowizualnych, Wrocław” і з того вже все і почалося. Щоб грати на сцені чи в серіалах, треба подати заявку. Тобі висилаю пропозиції, а ти подаєш заявку на участь у тому чи іншому серіалі. В тій чи іншій сцені, ролі.
  • І тут твоя мрія здійснилася….
  • Так. Навіть дві мрії. Перша – я дуже хотіла в дитинстві бути поліцейською, слідчим. А друга – грати на сцені, бути акторкою. Давно мріяла потрапити на знімальний майданчик саме за кордоном подивитися, як там знімають фільми і серіали, подивитися як працюють люди за кордоном. Моя мрія збулася, я навіть не очікувала, що потраплю до самих популярних серіалів Вроцлава. Які дивиться вся Польща. Поки що я знімалася в двух серіалах Serial “Perwsza milosc” та serial “Policjantki i Policjanci”, бо тут є умови, якщо ти знімаєшся в одних серіалах, то не можеш зніматися в інших. Ну і потрібно, щоб у тебе був час. У мене вільного часу, як завжди немає. Бо я в постійному русі.
  • Громадська робота? Займаєшся волонтерством?
  • З вересня місяця почала створювати театрально молодіжний клуб української культури у Вроцлаві з fundacja “Wrocłife” для дітей віком від 4 до 18 років. Першим виступом наші українські діти, як я кажу “порвали зал” з виступом “Український вертеп”. Наразі після звільнення з моєї основної роботи в моєму рідному місті, я почала працювати в fundacja “Suła Kobiety” , де цінують моє вміння працювати, як онлайн так і офлайн. Вміння все швидко робити, бути одночасно в усіх місцях і мати купу ідей. З цієї фундацією я продовжую втілювати українські звичаї та традиції. З ними ми надалі втілюємо в життя наш театрально молодіжний клуб, проводимо майстер класи, розваги для дітей і дорослих, впровадимо зустрічі з четверолапим другом – доготерапію, українські танці та бойовий гопак, який тут незабаром побачать на їхніх заходах. До речі, на одному із заходів у Вроцлаві зустріла Сашка Лірника.
  • В серіалах ти якою мовою розмовляєш?
  • Українською і польською. До речі, паралельно вивчаю польську. У 40 років мої мрії почали збуватися: виступи на європейській сцені з акторами, зйомки на європейському знімальному майданчику. Я була поліцейською і знімалася в серіалі це вже дві мрії. А скільки їх у мене ще і скільки ще я хочу зробити…. Тому це тільки початок праці в кіно і на сцені.
  • Багато платять акторам в Польщі?
  • Акторам першого плану можливо і багато. Я лише акторка другого плану. Звісно, на цю платню в Польщі не вижити, тому працюю, як і у Черкасах, на 3-4 роботах. Займаюсь волонтерством. Працюю в Фундації, викладаю в театральній студії, також викладаю танці Зумбу, сальсу, бачату. Я тут в маслі не катаюсь.
  • Вже запрошують на головну роль?
  • Я поки що не акторка головна, але можливо колись до цього прийду. Коли буду знати досконало мову цієї країни, буду правильно говорити без помилок. Тоді всі двері відчинені у всі індустрії кіно, телебачення, театру.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

У центрі Черкас підготували інсталяцію до Великодня

У черкаському сквері «Юність» розмістили розмальовані писанки, великоднє дерево та інші декорації до Великодня. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x